Annons

Annons

Annons

Insändare
Kort sagt om avlopp, Turkiet med mera

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag var in på Gästrike Vattens hemsida och en fråga jag ställer mig angående vatten och avlopp i Åbyggeby, det är tidplanen. I den går att läsa att det blir projektering 2021- 2022. Har de inte kommit längre i projekteringen så att de inte vet vad de 15 kilometer schakterna ska vara eftersom de inte redovisar det på hemsidan? 2022-2023 ska vissa arbeten påbörjas på det gamla ledningsnätet. Som jag ser det så bör de berörda fastighetsägare vara informerade innan något arbete påbörjas på ledningsnätet.

BT

Svar direkt: Vi har haft informationsträffar för fastighetsägarna

Hej BT!

Självklart ska alltid berörda fastighetsägare vara informerade innan något arbete påbörjas på ledningsnätet. Vi på Gästrike Vatten informerar berörda fastighetsägare i Åbyggeby löpande kring vad som pågår. Vi har nyligen haft informationsträffar där fastighetsägarna blivit inbjudna att delta, gjort informationsutskick och uppdaterar vår webbplats kontinuerligt så fort vi har mer information att ge. Även de fastighetsägare som blir berörda av åtgärder på det redan befintliga ledningsnätet kommer att informeras i så god tid som möjligt.

Annons

Annons

Just nu jobbar vi för fullt med att förbereda projektet. Vi tittar bland annat på det miljömässiga och terrängens förutsättningar, därefter tar vi fram förslag på var det nya ledningsnätet kan dras. När det förarbetet är klart kommer fastighetsägare att få information om detta.

Har du fler funderingar är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst.

Med vänliga hälsningar

Johanna Harrysson

avdelningschef Ledningsnät Gästrike Vatten

Kurdistans flagga.

Vi kan inte ha fred och frihet så länge Turkiet har problem med att förstå det. Vilken fasa att det finns så många fräcka människor vid makten och det ironiska är att ingen i Turkiet erkänner det. Turkiet förbereder sig för att utkämpa ett nytt krig mot Kurdistan, allt tyder på det. Men denna gång med svenska vapen, efter att Sverige hävt embargot mot vapenförsäljning till Turkiet.

En kurd

Världen är full. Vi blir åtta miljarder i dag den 15/11 -22 enligt beräkningar. Var är Jimmie Åkesson, SD, när han behövs för att dela ut information om detta?

Det är hemskt

Till dem som jobbar med grusläggning: Har ni inte fattat att ni måste plana ut lassen på lastbilarna det är inte kul att parera stora stenar på vägbanan ner mot stan dessutom är det livsfarligt att få en sån genom rutan och kan även medföra fara för andra trafikanter. Förutom faran slår man sönder fälgar om man får en sån under däcken. Vem är skyldig att stå för kostnaderna vid såna skador?

Annons

Fara

Apropå länsstyrelsens nej till skyddsjakt på mink: Ställs det inga krav på kompetens vad gäller våra djur när personer anställs? Minken tillhör inte vår fauna utan har rymt från minkfarmer och spridit sig över nästan hela landet. Den är ett av få djur som dödar för nöjes skull. Hela bestånd av sjöfågel, fisk och kräftor kommer att försvinna om minken får härja fritt.

Medborgare med sunt förnuft

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan