Annons

Annons

Annons

Annons

Marianne Lundqvist var en god och nära vän

Marianne Lundqvist med sin tidning Alla Tiders.

Bild: Markus Boberg

Annons

En välkänd profil i Hamrångebygden, har nu somnat in efter en längre tids sjukdom. Alla vi i Hamrånge kände Marianne. Från hennes unga år till den allra sista tiden var hon verksam både i arbetsliv och också i ideella sammanhang. Från att hon arbetade inom Hamrånge kommun i unga år och sedan på eget jordbruk. Från att hon var hon lokalskribent i Gefle Dagblad till att hon startade Alla Tiders, tidningen som kom en gång i månaden från år 2004 till år 2021. En tidning som vi nu saknar här i bygden.

Annons

Annons

I projektet från Bonde till Entreprenör, som var ett stort projekt, medverkade Marianne och efter den perioden utkom boken Hamrångebygden genom tiderna, skriven av henne.

Det är många uppdrag hon har haft, förutom att hon levde för att skriva var hon också behjälplig med administrativa uppgifter i föreningar och företag. Ovansjö Jordägarkassas historia var ett av uppdragen och den sista var boken om Kusön, som gavs ut under förra året.

Vi är många som kommer att sakna henne. Make och barnen med familjer, släkt och vänner, inte minst vi som nu skriver detta Ingen nämnd och ingen glömd. Vi kommer att minnas Marianne som en god och nära vän.

Vännerna i Hamrånge

Annons

Annons

Till toppen av sidan