Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Centerkvinnorna vill se satsningar på kvinnor med riskkapital

Knappt 26 procent av Sveriges företagare är kvinnor och bara drygt en procent av allt riskkapital satsas på företag som drivs av kvinnor. En enda procent – det är som ett skämt!

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Karin Hedberg, ordförande Centerkvinnorna Hamrånge Gävle Centerkvinnor.

Bild: Pressfoto

Annons

Företagare och företag är avgörande för samhällets tillväxt och välmående. I Sverige skapas fyra av fem jobb i mindre företag. Våra företag är viktiga för vår attraktionskraft när det gäller innovationer, en konkurrenskraftig arbetsmarknad och en stark samhällsekonomi. För att fler företag ska finnas, växa och verka i land och stad, behöver vi fler kvinnor som driver företag.

Annons

Centerkvinnorna vill se satsningar på kvinnor med riskkapital! Vi vill att fler kvinnor ska ansöka om riskkapital, både hos statliga och privata finansiärer. För att det ska bli verklighet vill vi att det satsas på nätverk för företagare, där kunskap och inspiration utbyts och sprids. Vi vill också att det genomförs en tydlig satsning specifikt för kvinnor som vill driva företag, i form av en statlig investeringsbank som stödjer investeringar i företag som ägs och drivs av kvinnor.

Annons

För ett starkt samhälle behövs företag och för starka företag behövs det fler kvinnor. Låt oss satsa på det.

Karin Hedberg

Ordförande Centerkvinnorna Hamrånge Gävle Centerkvinnor

Suzana Stamenkovic

Ledamot Hamrånge Gävle Centerkvinnor

Annons

Annons

Till toppen av sidan