Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Drivkraften måste komma från simsällskapen

För några år sedan gjorde jag ett försök att få Gävle kommun att gå med på att sätta upp ett tält vintertid över utomhusbassängen på Fjärran Höjderbadet. Jag trodde inte att kommunen ville bekosta tältet och föreslog sponsorfinansiering. Insåg snart att även om sponsorer gick in med pengar skulle kommunen säga nej.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"För några år sedan gjorde jag ett försök att få Gävle kommun att gå med på att sätta upp ett tält vintertid över utomhusbassängen på Fjärran Höjderbadet."

Bild: Arkivbild

Annons

Gjorde dock nytt försök nyligen. Tog kontakt med en person på Kultur- och fritidsförvaltningen, som menade att det inte går att blanda det privata med det offentliga. På frågan hur det är möjligt på Arenan blev svaret att det ägs av en förening, Brynäs IF. Jag ringde då upp en politiker från Moderaterna i Kultur- och fritidsnämnden som såg en lösning direkt, Gävle Simsällskap är ju en förening och de kan äga tältet. I det första samtalet möter jag hinder, i det andra problemlösningar.   

Annons

Annons

Efter att ha pratat med några inom de olika simsällskapen i Gävle förstår jag att den rätta drivkraften för ett tält inte finns hos dom. Trots att det är tränings- och tävlingssimmarna förutom motionssimmarna som lider mest av trångboddheten. Enligt vad jag förstått kan simsällskapen inte ta in fler simmare, samt att de som i dag simmar har mycket färre träningstider än det som rekommenderas. Drivkraften måste komma från simsällskapen för att få igenom det här.

Därför vänder sig den här insändaren till alla er som tränings- och tävlingssimmar och alla föräldrar till dessa. Det här vill jag att ni ska veta. Kanske finns drivkraften hos er?

Lena

Annons

Annons

Till toppen av sidan