Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Nu får vi ordning på Region Gävleborg

Det finns saker som är bra i Region Gävleborg i dag, men det finns också väldigt mycket som behöver förbättras. Gävleborg kan bättre. Mycket bättre.

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Det måste inte vara så här, vi tror och vet att det kan vara annorlunda. Vi måste inte ha bland den högsta arbetslösheten, det högsta bidragsberoendet, mest våld i nära relationer, den lägsta utbildningsnivån, landets sämsta vägar, vara sämst på jämställdhet eller ha högst risk för sjukskrivning. När vi säger detta blir ibland anklagade för att svartmåla, men detta är ingen svartmålning – det är så här det ser ut. Problemen försvinner inte för att vi inte låtsats om dem. För att kunna lösa problemen måste man också se dem för vad de är. Vi vet att Gävleborg kan bättre, men det kan uppenbarligen inte socialdemokraterna som styrt regionen i hundra år.

Annons

Annons

Moderata toppkandidater till regionfullmäktige. Maria Molin, Ljusdal, Patrik Stenvard, Gävle och Alexander Hägg, Söderhamn.

Bild: Privat

Det går att korta vårdköerna, höja utbildningsnivån och rusta länets vägar för att bara nämna några saker. Det går dock inte om man gett upp och nöjt sig med att det ser ut så här. Det kräver prioriteringar och engagemang.  Vi går till val på ett tydligt och engagerat ledarskap som vågar prioritera och ta ansvar och satsa på Gävleborg. Vår vision är ett Gävleborg där fler vill leva och bo, starta företag och där fler går till skolan eller jobbet varje morgon. Ett Gävleborg där vården är tillgänglig och håller hög kvalité och där du som patient är i fokus och kan välja den vårdgivare du är mest trygg med. 

Tänk om vi istället kan bli det län som har bland den lägsta arbetslösheten, det lägsta bidragsberoendet, minst våld i nära relationer, landets bästa vägar, kortast köer till vården och så vidare? Siktar man högt och kommer halvvägs är det bättre än om man inte satsat alls.

Gävleborg kan bättre. Den 11 september kan du rösta för ett nytt ledarskap som vill få ordning på Region Gävleborg!

Moderata toppkandidater till regionfullmäktige

Patrik Stenvard, Gävle

Maria Molin, Ljusdal

Alexander Hägg, Söderhamn

Annons

Annons

Till toppen av sidan