Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Det var C som drev på för ytterområdessatsningarna

Centerpartiet ser med glädje att det finns så stark uppslutning bakom Gävle kommuns ytterområdessatsningar. (GD 29/7). Ett litet klargörande är dock på sin plats.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Erik Holmestig, kommunalråd (C).

Bild: Markus Boberg

Annons

William Elofsson (M) försöker få det att framstå som om ytterområdessatsningarna var ett moderat förslag. Förvisso fattades beslutet när Moderaterna hade posten som kommunstyrelsens ordförande, men det var Centerpartiets kommunalråd Ann-Helen Persson som drev förslaget i kommunledningen. Entusiasmen från Moderaterna var begränsad, för att uttrycka sig milt men Ann-Helen är av den envisa sorten och fick slutligen igenom vårt förslag.

Annons

Annons

Beslutet om ytterområdessatsningarna fattades först efter Ann-Helen Perssons avgång som kommunalråd. Det blev senare hennes efterträdare Margaretha Wedin som tillsammans med Socialdemokraternas dåvarande oppositionsråd Jörgen Edsvik som jobbade praktiskt för att ytterområdessatsningarna skulle bli så bra som de blivit. Detta om historien. Centerpartiet kommer fortsätta driva på för våra ytterområden och välkomnar att fler partier driver på så starkt för frågan. Det möjliggör för ännu starkare utveckling för att hela kommunen ska leva.

Erik Holmestig

Kommunalråd (C)

Annons

Annons

Till toppen av sidan