Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
En röst på Centerpartiet, är INTE en röst på MP

En röst på C, är en röst på Miljöpartiet har vi hört basuneras av KD:s partiledare.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Julia Cederstrand, nr 2 på Centerpartiets kommunfullmäktigelista för Gävle, nr 9 på riksdagslistan. Foto: Edvin Qvist

Bild: Privat

Annons

När Centerpartiet klarlägger att vi inte förhandlar med ytterkanten, följer många kommentarer om barnsligt, vi har ingen rätt att hävda att dessa två inte kan förhandlas med.

Om jag skulle sätta ord på att förklara detta så gör jag det enklast genom exempel.

Jag och en vän har olika politiska åsikter, han är S och jag är C, vi har en klar bild över att dessa partier i en ganska bred utsträckning står för våra egna värderingar.

Annons

Annons

Vi spenderar många av våra träffar till att diskutera samhällsproblem, allt från energifrågan till utbildning. Och gemensamt i alla frågor är att vårt slutmål är ganska likt varandras. Men det som skiljer sig är våra tänkta lösningar, det vill säga vägen dit.

I diskussion med SD och V, eller genom att läsa respektive politiska program och sedan vårt, vilket är "handboken" till respektive politik, så är det inte bara vägen dit som skiljer sig, det är också slutmålet i stor utsträckning.

Jag driver min politik, och ytterst Centerpartiets, genom öppna dialoger. Det är såväl bildande att se saker ur andras perspektiv, som att höra andras argument. Men dessa dialoger utgår alltid från frågeställningen:

Vad är målet med detta beslut? Vad uppnår vi, och är det ett steg i vårt långsiktiga mål om att vara en god kommun, region, land att bo, leva och verka i?

En röst på mig, är en röst på en långsiktigt hållbar utveckling i hela kommunen och landet!

Julia Cederstrand

Centerpartiet

Annons

Annons

Till toppen av sidan