Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Invandrar man till Sverige ska man också arbeta

Under 1800-talet hade vi en stor utvandring från Sverige och nu har vi under många år haft en stor invandring. Vi kanske just nu har en balans mellan ut- och invandring.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Under lång tid har vi haft ett skolsystem i Sverige där alla har varit tvungna att utbilda sig utifrån sin förmåga."

Bild: TT

Annons

Under lång tid har vi haft ett skolsystem i Sverige där alla har varit tvungna att utbilda sig utifrån sin förmåga. I Sverige har vi möjliggjort för duktiga personer att utbilda sig utöver det vanliga. Men det verkar som om samhällsutvecklingen blivit sådan att den del av svenska folket som kan och vill vidareutbilda sig inte räcker till för de jobb som skapas inom industri och förvaltning.

Annons

Invandring har blivit lösningen men en grundbult i socialismens tankevärld är att om någon tjänar pengar så är det någon som förlorar. Därför vill man inte ha en invandring av människor som kan ta jobb från svenskar.

Annons

Vår svenska invandringspolitik har därför – tycks det – gjort det lätt att invandra om man lovar att inte arbeta eller till och med att man förbjuds arbeta. Att invandra för att ta ett jobb kräver däremot en noggrann utredning innan den tillåts.

För mig är det självklart att om man invandrar till Sverige är det ett villkor att man också arbetar så att man kan försörja sig själv och sin familj.

Att förbjuda någon att arbeta är uppochned vända världen men något som Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet tycker är bra.

Björn Frankson  

Annons

Annons

Till toppen av sidan