Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Ni vill fortsätta blunda för klimatförändringarna

När Jonas Norberg skrev en insändare 25/7 om Östersjöns akuta situation var det flera som kritiserade hans budskap. Larz Gustafsson skrev ”att han hellre skulle dö än att bli vegan” och han uttryckte även sitt hat mot veganismen. Hur kan någon känna hat mot en ideologi vars syfte är att förhindra grymhet mot djur?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Visst är det bekvämt att slippa ta ansvar men det fungerar inte så eftersom klimatförändringarna påverkar oss alla."

Bild: TT

Annons

Du uttrycker vrede mot människor som ställer sig på djurens sida och som vill göra något för att minska effekterna av klimatförändringarna. Varför vill inte du bidra till att kommande generationer ska få njuta av friska hav och sjöar?

Signaturen Kloker skriver att ”han gör sina egna val” och berättar därefter om vilka djur han brukar lägga på sin tallrik. Det resonemanget håller inte eftersom din animaliekonsumtion bidrar till att upprätthålla djurfabrikerna och försämra klimatet. Jonas har faktiskt helt rätt när han skriver att ”som enskild person är det kärleksfullaste du kan göra för Östersjön att bli vegan.”

Annons

Annons

Du skriver vidare att ”du hoppas att majoriteten av medborgarna ska slippa dessa insändare i fortsättningen.” Då kan jag försäkra dig om att dessa insändare snarare kommer att öka i antal då allt fler människor får upp ögonen för hur djuren behandlas och hur illa ställt det är med klimatet. Vill du bidra i kampen för djur och klimat eller vill du vara en struts som fortsätter att stoppa huvudet i sanden?

Signaturen Bort med mp från all politisk insyn och makt 2022 skriver att kossorna är livsnödvändiga. Sanningen är att dagens kor är sönderavlade, har beteendestörningar och får leva större delen av sitt liv inomhus. De fråntas sina kalvar år efter år och drabbas ofta av juverinflammation till följd av en onaturligt hög mjölkproduktion. Precis som Jonas skriver är kossornas utsläpp av metan inte heller bra för vårt klimat. Signaturen vill vidare lägga över ansvaret för nedsmutsningen av Östersjön på andra länder.

Visst är det bekvämt att slippa ta ansvar men det fungerar inte så eftersom klimatförändringarna påverkar oss alla. Kanske har du något att lära dig av en klok vegan som Jonas?

Helen Thelin

Annons

Annons

Till toppen av sidan