Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Frågan är om någon lärt sig mer

Plus55 är ett nystartat parti, som såg dagens ljus i januari 2022. Vi avser att vara med i höstens val för att komma in i fullmäktige i Gävle kommun. Plus55 har fokus på de äldres rättigheter och skyldigheter i samhället, men har också ett heltäckande program för kommunens övriga verksamhet. Plus55 har arbetat fram ett Valprogram, som skall ligga till grund för vårt arbete. Det handlar om 20 olika punkter. En av dessa handlar om Vindkraft och andra energikällor. Här är våra idéer till detta.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag har skrivit en del om vindkraft och kärnkraft i tidningarna. Många har kommenterat det hela. Många frågor har uppstått. Man kan väl säga att gemene man inte vet så mycket om varken det ena eller det andra. Och det är ju fullt förståeligt. Det är svåra saker vi har att göra med.

För många år sedan hade jag ett anförande om vind- och kärnkraft i kommunfullmäktige i Gävle. Två sidor A4 hade jag fått ihop om detta i samtal med en kärnkraftforskare. Total tystnad i fullmäktige när jag var upp i talarstolen. Efter anförandet inga frågor. Efter några dagar ringde en välkänd socialdemokrat och påpekade tystnaden och att vi borde lära oss mer om dessa energikällor. Men frågan är om någon lärt sig mer utan bara beslutar i blindo.

Annons

Annons

"Man kan väl säga att gemene man inte vet så mycket om varken det ena eller det andra."

Bild: TT

Kenneth Bognesand

Nu i Plus55, men med 17 år i Gävle kommuns fullmäktige och i många bolagsstyrelser och nämnder

Annons

Annons

Till toppen av sidan