Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Furuviks vara eller inte vara

Jag var med två av mina barn till Furuvik och häpnade över prislappen. Bara att gå in som pensionär kostade dryga 300 kr och för barnen på 6 och 10 år fick jag betala 280 kr per person. Till det kom åkbandet som gjorde att varje barn fick betala 500 kr. Är det rimligt eller är det här skojeri och ska Gävle spela i den här divisionen med en nöjespark som borde ge fina upplevelser, men bara skapar ilska.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

För 280 kr respektive 310 kr skulle vi alltså titta på djur, men det finns ju nästan inga djur. Ett par kameler och några apor och lite djurens zoo, men vad mer kan det vara rimligt att betala, nästan lika mycket här som i Kolmården. Där får man ju något för pengarna, men knappast här. Vidare så är åkattraktionerna oftast av enklare sort – jämför Gröna Lund – bortsett från berg- och dalbana och spöktåg och lite annat. För barn som är sex år är också utbudet begränsat, men ändå ska de betala lika mycket som tioåringen. Märkligt. Nästan lika skamlöst som cityfestens priser.

Annons

Annons

"Vidare så är åkattraktionerna oftast av enklare sort – jämför Gröna Lund – bortsett från berg- och dalbana och spöktåg och lite annat."

Bild: Arkivbild

Det finns också ett utomhusbad som är ganska okej – även om jag inte såg några badvakter – men trots sol och värme så frös barnen. Inte heller något som ger en positiv bild av anläggningen. Ska du köpa en glass, som inte är pinnglass så kostar den närmare 50 kr. Vad är meningen med sådant här röveri och det i tider när de flesta av oss får allt mindre över när man betalt bostad, mat samt bilbränsle och el.

Vore intressant att höra någon politiker tycka till om en nöjespark som gör folk förbannade och skapar en negativ bild av Gävle. Vore det inte på plats att ta med Furuvik i valrörelsen och se till att i vart fall Gävlebor får rejäla rabatter på hutlösa priser i väntan på tillnyktring hos ägarna som inte verkar ha någon skamgräns för sina vettlösa priser. Det borde väl vara en självklarhet att alla kan gå minst en gång på en sådan här nöjespark och hur känns det för barn som inte fått gå på Furuvik för att föräldrarnas plånbok var för tunn.

Dags att införa rejäla rabatter för Furuvik, badhus, Kungsberget etcetera och låta det gå via skattsedeln med möjlighet att ta in sponsorer. Stora batterifabriker och andra industrier runt om i landet växer upp som svampar och konkurrensen om arbetskraft blir allt större. Kanske anledning att fundera på det och göra Gävle mer attraktivt.

Tryggve Emstedt

Annons

Annons

Till toppen av sidan