Annons

Annons

Annons

Insändare
Gör en satsning på att utöka de mobila teamen

Akutvården på Gävle sjukhus är ju starkt i blickfånget just nu! Jag skulle vilja uppmärksamma mobila teamet som hjälpt oss flera gånger med våra föräldrar. De är värd tusen rosor för sitt engagemang, sin empati och sin förståelse.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

De ger tid till patienten, vilket i sin tur ger möjlighet till insiktsfulla bedömningar, rätt vård och vård i rätt tid. Detta skapar trygghet inte minst hos äldre som inte klarar av att ligga på akuten i timmar, ibland både utan vatten och mat.

"Att akutmottagningen inte klarar av sin situation emellanåt, grundar sig helt och hållet på personal- och tidsbrist och minskade ekonomiska resurser."

Bild: Arkivbild

Annons

Annons

Att akutmottagningen inte klarar av sin situation emellanåt, grundar sig helt och hållet på personal- och tidsbrist och minskade ekonomiska resurser. Är man överbelastad och väldigt stressad så orkar man naturligtvis inte alltid att agera på rätt sätt. Fel åtgärder i sjukvården skapar även känslomässiga och ekonomiska problem i form av sjukskrivningar hos personal och vårdsökande. Även konsekvenser av fel vård och inte minst konsekvenser hos både personal och anhöriga när någon dör genom fel diagnostik och fel behandling.

En satsning på att utöka de mobila teamen, särskilt på helgerna skulle minska köerna på akuten och säkra vården och tryggheten för patienterna. Våra mammor 88 och 93 år gamla vägrar, från och med nu på grund av egna upplevelser, akutvård på Gävle sjukhus. Jag har lagt en del förslag till Region Gävleborg när det gäller fördjupad analys och förändringsförslag av arbetssätt, vilket jag befarar inte kommer att ge någon respons som vanligt.

Lasse T

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan