Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Kort sagt om sopor, kund, miljö, cykelbana med mera

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ta hand om våra egna sopor. Ett debattinlägg sa något väldigt bra. Varför skicka våra hushållssopor från Gävle med lastbil? Tänk vad mycket miljövinster inklusive bränsle och slitage på vägarna. Nu när fjärrvärme även kopplas ihop med Sandviken. Vi kan skapa vår egen fjärrvärmeenergi på våra sopor, det är miljötänk på riktigt. Bygg ett förbränningsverk för att bränna våra egna sopor nu.

UZ

Dålig service men framför allt attityd. Det är inte roligt att komma in i en butik där biträdet är mer intresserat av att samtala med sina landsmän än att betjäna sina kunder. Biträden verkar närmast irriterade när man kommer in och "stör". En av dem expedierade mig fel för att han var mer upptagen med att snacka med sin polare. Det är dags för bojkott!

Annons

Larz Gustafsson, Gävle

Annons

Till Larz Gustafsson. De flesta vet vad du tycker om anonyma insändare efter den häftiga debatten i våras. Såg nu att du frågade "Anonymus scribentus" varför hen skriver under pseudonym. Vad skulle du göra om hen inte gjorde det? Det låter onekligen hotfullt även om du är pacifist! Minns att du fick frågan i våras, varför du absolut vill veta skribenternas namn och vad du skulle göra då, men du svarade aldrig. Kanske du kan göra det nu eller vågar du inte? Vidtar du åtgärder, tar kontakt till exempel, eller är det bara av ren nyfikenhet? Skulle vara intressant att veta ifall man skulle våga skriva ut sitt namn!

Nyfiken

Miljöpartiet skriver en debattartikel och utlovar 217 miljoner kronor av statliga skattemedel till Gävleborgs kommuner om de accepterar att bygga all vindkraft i länet som myndigheterna önskar bygga. Den summan motsvarar 716 kronor per person i länet. Är det Miljöpartiets pris för att sälja ut den gemensamma miljön och naturen i Gävleborg?

MVH

"Är det Miljöpartiets pris för att sälja ut den gemensamma miljön och naturen i Gävleborg?"

Bild: TT

Hur kan man bygga cykelbana från Gävle centrum till Hemlingby köpcenter när behovet att åtgärda Hemlingbybäcken är så stort för att förhindra framtida översvämningar? Hur många kommer nyttja cykelbanan? Dessutom finns andra alternativa vägar att cykla från Gävle centrum till Hemlingby köpcenter, men det ser väl bra ut på kartan, eller är det olika plånböcker?

Annons

Annons

Översvämmad

Kommunen kan inte förstå varför Hemlingbybäcken svämmar över vid kraftigt regn. Vi som bor i Hemlingby vet. Vägtrummorna som finns på flera ställen, är alldeles för trånga. De borde snarast bytas ut mot större.

Hemlingbybo

Så tacksam över engagemang. Reumatologmottagningen, Tullhuset, Gävle, känner jag mig verkligen trygg med. Man blir lyssnad till och så väl omhändertagen. De gör allt för att man ska må så bra som möjligt. Är så tacksam.

Ann-Kristine

Nu är Villaägarnas riksförbund på gång igen med sin skrämselpropaganda ivrigt påhejad av en viss Lars Beckman från Hagaström och övriga Moderater. Förra gången gällde det den förhatliga fastighetsskatten där dom sa att dom flesta villaägare skulle vara tvungna att sälja sina villor och flytta, vilket naturligtvis inte hände och inte skulle hända. Nu är det vindkraften som är deras förhatliga objekt, gå inte på deras skräckpropaganda.

Villaägare

Hallå, ni ansvariga på Gävle kommun gällande cykelbanan i Norra Åbyggeby! Vad hände? Skulle ni inte påbörja arbetet under våren? Har ej sett att ni satt spaden i backen ännu. Tacksam för ett svar .

En skattebetalare

Annons

Annons

Till toppen av sidan