Annons

Annons

Annons

Insändare
Tacka vet jag ett rejält drev som går över berg och dalar

Nytt jaktår och jaktsäsongen står för dörren. Mycket har ändrads sedan jag tog jägarexamen på 80-talet. Det som sticker ut mest är den utbredda kamerajakten sedan internets intåg i jägarkretsar. Förr hörde man och läste om att en del fick fängelse om de sköt en björn på åtel.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Nu har det blivit mycket bättre, nu kan man sitta hemma vid köksbordet eller i jaktkojan och kolla av alla kameror som man satt upp. Exakt tidpunkt när till exempel björnen, lodjuret, älgen, rådjuret, grävlingen, vargen passerade framför objektivet.

"Det är konstigt att de här nya jaktmetoderna har blivit godkända av myndigheterna när det var så kriminellt förut med exempelvis åteljakt?"

Bild: TT

Annons

Annons

Man vet i vilket område man ska börja gå med hunden och sätta ut passkyttar. Vill man kan man slänga ut lite avfall av något slag då blir det än mycket roligare att kolla kameran för då ökar observationerna. Men framför allt, väldigt effektivt. Viltet har små chanser att fly undan. Små såtar, varken hund eller jägare behöver anstränga sig så mycket. Det går snabbt att jaga av området.

Det är konstigt att de här nya jaktmetoderna har blivit godkända av myndigheterna när det var så kriminellt förut med exempelvis åteljakt? Men de har väl inte något att sätta emot, de jagar säkert själva och utvecklingen bestämmer takten. 

Nej, tacka vet jag ett rejält drev som går över berg och dalar en tidig morgon med dagg i gräset, och en termos kaffe och macka i soluppgången. Det är jakt det! Vad blir nästa innovation? Drönarjakt!

Wilhelm Tell

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan