Annons

Annons

Annons

Derbyt GIF-SIF 2022

Maxad live tv-satsning i derbyt som kan avgöra säsongen

Säsongens viktigaste match stundar på lördag när Gefle och Sandviken möts i ett glödhett derby som livesänds här på sajten.

– Jättekul att vi kan satsa med studiosändning inför en sådan här ödesmatch, säger Erik Karlsson, nytillträdd sportchef på Sporten.

Text: 

Gefle IF toppar Ettan Norra med 41 inspelade poäng. Tätt där bakom ligger Sandviken på 37. På lördag möts rivalerna i ett hett derby och vikten av matchen är enorm inför fortsättningen. Av den anledningen växlar vi upp och erbjuder en fullmatad studiosändning.

– Läget kan inte bli så mycket mer tillspetsat. Ska Gefle rycka iväg eller ska Sandviken rädda chansen till direktuppflyttning? Att få förmedla mer och starkare känslor i en studiosändning från matchen känns som ett sätt att göra den här matchens dignitet rättvisa, säger Erik Karlsson.

Arkivbild från matchen i Ettan Norra mellan Sandviken och Gefle, 4 juni 2022.

Bild: Tobias Sterner/Bildbyrån

Annons

Räkna med ett fullsatt Gavlevallen, och hetta bland både åskådare och spelare när Gefle tar emot rivalen Sandviken.

Annons

Mötet mellan Gefle och Sandviken sänds live här på sajten och det är sändningsstart redan 15.45. Sporten kommer att göra en större satsning både inför mötet med massor av artiklar och analyser. Under matchdagen blir det också en utökad produktion med studio på Gavlevallen som leds av programledaren Amelia Mauritzon.

– Inför derbyt kommer vi att ha flera roliga läsningar på sajten där vi verkligen tar pulsen på lagen. Detta avslutas med en fullmatad sändning på matchdagen med spelarintervjuer och gäster som kommer att bidra till att maxa uppladdningen inför matchen. Vi kommer också ha gäster i paus och de första känslosamma kommentarerna efter matchen.

Amelia Mauritzon berättar vidare att ett flertal intressanta gäster bokats in till studiosändningen.

– Förutom att ni får chansen att lära känna sportredaktionens nya chef kommer John Junior berätta om sina känslor inför derbyt, vi kommer att ha Gefles ordförande Gabriel Edelbrock i paus och spelare från båda lagen både före, under och efter matchen. Allt för att vi ska få komma så nära lagen som möjligt. Aldrig tidigare har det gällt så mycket och varit så spännande i ett derby mellan dessa två lag.

Amelia Mauritzon, här med Stisse Åberg, programleder helgens studiosändning från Gavlevallen.

Annons

Som prenumerant hos oss behöver du inte betala något för att se våra tv-sändningar. Sändningarna ingår i din prenumeration. Är du inte prenumerant, behöver du först bli det här.

Genom att logga in på sajten får du tillgång till alla våra sändningar och plusmärkta artiklar på vår sajt.

Sportchef Erik Karlsson.

Bild: Markus Boberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan