Annons

Annons

Annons

Valet 2022

Anders W Jonsson efter uppgifter om mordplaner: "Litar fullt på Säpo"

Mitt under valrörelsens slutspurt skakas Centerpartiet av uppgifterna om mordplaner mot Annie Lööf.

Vice partiledare Anders W Jonsson, som bor i Hedesunda, är förtegen om hur han och partiet påverkas.

Text: 

Barnläkaren och riksdagsledamoten Anders W Jonsson kände psykiatrisamordnaren Ing-Marie Wieselgren som mördades under Almedalsveckan i Visby i juli i år.

– Det pågår en förundersökning och det råder sekretess, säger Anders W Jonsson som tidigare trätt in i rollen som partiledare när Annie Lööf varit mammaledig.

Bild: Arkivbild

Annons

Under torsdagen framkom uppgifter om att den misstänkte mördaren även hade planer på att attackera Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Hur detta påverkar partiet under valrörelsens slutfas vill vice partiledaren inte prata om i dagsläget.

Annons

– Det pågår en förundersökning och det råder sekretess, säger Anders W Jonsson som tidigare trätt in i rollen som partiledare när Annie Lööf varit mammaledig.

Den misstänkte gärningsmannen är 33-årige Theodor Engström som sitter frihetsberövad. Han är inte dömd men har erkänt att han utförde attacken mot Ing-Marie Wieselgren och har berättat om planerna på att attackera Annie Lööf.

33-åringen har tidigare varit medlem i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen.

6 juli mördades psykiatrisamordnaren Ing-Marie Wieselgren på Donners plats i Visby.

Bild: Henrik Montgomery/TT

– När det gäller säkerhetsläget har jag inga kommentarer alls. Jag litar fullt på att Säkerhetspolisen har full koll på läget, säger Anders W Jonsson till tidningen.

Läs mer: Anders W Jonsson sörjer sin mördade vän: "Hon hade ett oerhört varmt hjärta"

64-åriga läkaren Ing-Marie Wieselgren var nationell samordnare för psykiatrifrågor på Sverige kommuner och regioner, SKR.

Annons

Under torsdagen framkom uppgifter om att den man som misstänks för mordet på psykiatrisamordnare Ing-Marie Wieselgren även hade planer på att attackera Centerpartiets partiledare Annie Lööf.

Bild: Ing-Marie Jonsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan