Annons

Annons

Annons

Sandvikens centrum

Läsartext
Kick-off i Gävle för hela Svenska Inner Wheel

Inner Wheel är ett av världens störst kvinnliga nätverk med mer än 100 000 medlemmar i över 100 länder. Inner Wheel Sverige har lite mer än 3 000 medlemmar. Bland annat har Sandviken en livaktig klubb med ett 40-tal medlemmar.

Text: 

Detta är en läsartext.

Under helgen har Svenska Inner Wheel Rådet och distriktsfunktionärer varit samlade på Hotell Scandic CH i Gävle. Nära 60 representanter från hela landet deltog i organisationens årliga informationsmöte, en kick-off inför det kommande verksamhetsåret.

Rådspresident Agneta Larsson vid Inner Wheels informationsmöte på Scandic CH.

Bild: Privat

Annons

Annons

Det var många frågor som behandlades och mycket nytt fanns att informera om. Inner Wheel verkar för vänskap, hjälpsamhet och internationell förståelse. I Sverige bedriver Inner Wheel flera gemensamma projekt som behandlades under mötet.

Bo Lindell, ordförande i Garissastiftelsen berättade om verksamheten i Kenya och var tacksam för stödet från Inner Wheel.

Bild: Privat

Ett av hjälpprojekten, som engagerar många medlemmar, är ett flickhem i Kenya som drivs av Stiftelsen Garissa. Det är ett hem där föräldralösa flickor 4-18 år gamla får bo och gå i skolan i en säker miljö. Just nu bor 150 flickor på hemmet och ca 300 flickor kommer dagligen dit för undervisning. Där skyddas de också från den obarmhärtiga könsstympningen som visserligen är förbjuden i Kenya men ändå utförs. Stiftelsens ordförande, Bo Lindell, gästade informationsmötet och berättade och visade bilder från skolan. Alla berördes av flickornas glädje att få bo och gå i skolan.

Besöket i Cyrénsalen på museet var ett populärt inslag i Inner Wheels möte i Gävle.

Bild: Privat

I mötesprogrammet ingick även ett uppskattat besök på Länsmuseet. En guidad visning av Gunnar Cyréns fantastiska skapelser i plast, silver och guld samt glas blev en ögonöppnare för många.

Annons

Rådspresident Agneta Larsson från Hörby tackade alla mötesdeltagarna för visat engagemang och såg fram emot ett nytt spännande verksamhetsår. Förhoppningsvis utan coronarestriktioner. För Inner Wheel bygger på sociala kontakter och utbyten. På möten med föredrag, diskussioner, studiebesök eller bara trivsamt umgänge.

Text: Kerstin Jonson

Foto: Kerstin Jonson och Ursula Hellberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan