Annons

Annons

Annons

Innebandy

Stjärncentern klar – Gävle GIK-truppen spikad

Alexander Larsson har både tränat och spelat träningsmatch med Gävle GIK under försäsongen. Därför kommer hans underskrift inte som en chock.

Men Peter Nordqvist, klubbansvarig i GGIK drar en lättnadens suck.

– Det råder ingen tvekan om att han är en toppspelare, säger han om innebandystjärnan.

Text: 

Sporten har tidigare skrivit att centerstjärnan Alexander Larsson varit nära att skriva på för Gävle GIK, han har tränat med klubben och även spelat träningsmatch.

Bara för två veckor sedan berättade han själv att hans avvaktande med att krita på handlade om motivationsbrist, men att han ändå tyckt att det varit roligt att träna med laget och att det lutade åt en påskrift.

Nu har han signerat ett kontrakt för den här säsongen.

Läs mer här: GGIK-stjärnan om sin tvekan att spela – och beskedet vartåt det lutar

Alexander Larsson har kritat på för moderklubben och är troligen sist in i truppen.

Bild: Martin Löf Nyqvist, Stisse Åberg

Annons

Annons

Vad var det som fick pendeln att tippa över, hur hittade du motivationen?

– Det vägde över med att spela till slut. Det är kul att vara där och att få spela i SSL i moderklubben en gång till. Det kändes tungt i början att åka till arenan och så, men det har aldrig varit tråkigt när jag väl varit på plats med laget.

Äsch, säg som det är, du pallar inte med försäsongsträningen va?

– Haha, precis så. Jag pallade inte med försäsongsträningen. Alla säger det till mig. Men jag har kört mycket crossfit med en kompis så det är inte det, skrattar han.

Larsson ser med spänning fram emot säsongen och tycker att laget som går upp i Superligan nu är mer spännande än det lag som gick upp säsongen -15/16.

– Ja, det blir spännande. Det är mer spets nu med Billy och Rudd längst fram. Oskar (Strand Söderholm) har tagit enorma kliv och skulle platsa i vilket SSL-lag som helst. Dessutom är "Cede" med nu, han var i Falun när vi gick upp sist. Det ska bli kul att få spela med honom. Han är en nära vän och vi har umgåtts hela tiden trots att jag bott utomlands, säger Larsson om radarpartnern Simon Cederström.

I och med detta menar klubbansvarige Peter Nordqvist att truppen är spikad, om än han gärna sett att man kunde plocka in en eller två backar med SSL-rutin.

Annons

– Alex är en mycket viktig spelare. Det är skönt att ha det klart att han är med. Han spelade mot Sirius i fredags och gjorde en mycket bra insats. Det råder ingen tvekan om att han är en toppspelare.

Annons

– Vi får väl säga att truppen är klar. Vi skulle vilja stärka backsidan eftersom en del våra backar är unga och oerfarna. Men det är svårt på den här nivån att hitta lediga backar. Vi får nog betrakta truppen som klar. Vi har kontakt med flera rutinerade backar med SSL-rutin men konkurrensen är stenhård.

Nu har man alltså en nykomlingstrupp bestående av både flera tunga stjärnnamn och lite yngre formbara förmågor.

– Det är en mycket bra trupp anser jag. Många rutinerade spelare från SSL och allsvenskan blandat med ett ungt hungrigt lag som är på väg uppåt, säger Nordqvist.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan