Annons

Annons

Annons

Friidrott

Rekorddeltagande på Åbyvallens serietävlingar

Serietävlingarna i terränglöpning på Åbyvallen har dragit i gång. Och i år är deltagandet på rekordnivå.

Text: 

Det var full fart på Åbyvallen under tisdagens serietävlingar. Foto: Linda Åsberg

Annons

Under tisdagens tävling var det fullt i startområdena då rekord är slaget på antalet anmälda till serietävlingen. Det var många fina prestationer under kvällens lopp där flera löpares mentala styrka fick sättas på prov för att övervinna smärta och trötthet men hinder övervanns och personliga rekord slogs.

Knattemixen var tisdagens största klass med sina 49 tävlande. Det var spänd förväntan i startområdet innan signalen löd och 300 meter skulle avverkas. Väl i mål fick alla deltagare avnjuta både smörgås och saft.

Annons

Annons

Alma Mattsson (VAIF) tävlande för tjejer i klassen 1,4 vann på samma tid som Svante Karlsson (VAIF) i pojkklassen med tiden 6.31.

I klassen 2,5 km fick var det Maja Wikblom (Högbo GIF) med tiden 11.21 och Ludvig Ljunggren (Högbo GIF) med tiden 9.57 som gick segrande ur striden.

Gustav Mattsson hemmahörande i VAIF(född 08) har tidigare i sommar gjort utmärkta resultat och utmanade Anders Hallberg från Hemlingby löparklubb på sträckan 5 km. Mattsson tog Hallberg på upploppet och vann med tre sekunder på tiden 17.43.

Andra namn att nämna från kvällens 5 km är Vera Jeppson (OK Hammaren) som vann över och Alicia Ivarsson (OK Hammaren) med 2 sekunder på tiden 19.42.

Leo Kvistegården (född 07) tävlandes för Högbo GIF spås stora framgångar i längdspåret men lyckades inte hålla undan för de mer rutinerade löparna på 10 km och slutade trea. Inte så oväntat var det Alexander Lindskog (Uppsala IF) som tog hem segern med tiden 35.29. Alexander lyckades inte slå sitt eget banrekord men hade inte några problem att hålla undan från de övriga deltagarna trots meriterande namn på startlinjen som långloppsåkaren Pontus Nordström och forne Vasaloppsåkaren Bob Impola som trots rutinen hamnade längre ner i resultatlistan.

På damsidan var det Madeleine Höglund (VAIF) som ohotat tog hem segern på 10 km.

Annons

Alla resultat från tävlingarna hittar ni här.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan