Annons

Annons

Annons

Segling

Läsartext
Brons till GSS Hanna Wennberg vid junior-SM i segling

GSS skickade fyra juniorer på JSM i klassen RS Tera. Allra bäst gick det för Hanna Wennberg som knep en bronsmedalj i klassen.

Text

Detta är en läsartext.

Foto: Linda Palm

Annons

Hanna Wennberg, William Wijk, Linnea och Nora Palm var Gefle Segelsällskaps deltagare vid JSM i *RS Tera i Ljungskile föregående helg. Totalt deltog 23 seglare i klassen som visade på fina prestationer under väldigt varierande förhållanden. Lördagen bjöd på lättvind och ihållande regn, söndagen byiga vindar och många vrid, utmaningar i tuff konkurrens. Totalt genomfördes 6 race under helgen. På samma kryss-läns bana, och samtidigt, avgörs SM i RS Aero med 41 tävlingsfokuserade deltagare, såväl ungdomar som seniorer.

Annons

Annons

I RS Tera klassen tar slutligen Hanna Wennberg hem bronset till GSS, en välförtjänt medalj efter fina och jämna seglingar. Linnea slutar på en 8:e plats, Nora 11:a och William som 19:e seglare. Alla var de med i topp 2-11 på olika race och den goa känslan stannar kvar för framtida utmaningar. RS Tera klassen vanns av Klara Länje från Lerum och i RS Aero bärgades guldet av hemmaseglaren Aron Wärnberg, Ljungskile. Efter ett lärorikt JSM delar förstås Hanna, William, Linnea och Nora med sig av sina erfarenheter till övriga juniorer ute på ”Husse” då träningarna fortsätter på onsdagarna en bra bit in på hösten. Här finns glädje och sammanhållning och möjligheter för alla ungdomar att utvecklas i sin segling.

*RS Tera är en lätt och snabb enmansjolle som finns i två olika riggstorlekar. Båten lämpar sig väl som instegsbåt men även för nationella och internationella regattor. RS Tera är den jolle som barnen introduceras till på GSS seglarläger och som används på träningar. RS Aero är en större ultralätt och tekniskt avancerad enmansbåt som finns i tre riggstorlekar för ungdom, dam och herr. Möjligen får vi se RS Aero som en framtida OS-klass båt.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan