Annons

Annons

Annons

Täby FK–Sandvikens IF

Skyttekungen fortsatt avstängd – Ali om förtroendet: ”Längtat efter det”

Jabir Ali har fått speltid när Sandvikens skyttekung Naeem Mohammed inte varit spelbar.

På söndag är Mohammed fortsatt avstängd och Ali hoppas få förtroende igen.

– Nu har jag två matcher i kroppen och den börjar vänja sig. Men så länge jag kan hjälpa laget är jag nöjd, säger han.

Text: 

När Sandvikens skyttekung Naeem Mohammed varit avstängd i serien och missade cupmötet med Sirius på grund av en lättare skada har den reslige Jabir Ali fått chansen att hoppa in i hans ställe.

Naeem Mohammed är fortsatt avstängd även i söndagens match mot Täby och mycket talar för att Ali får fylla upp hans skor även då.

– Vi har inte fått startelvan ännu men jag är mer än förberedd på att göra mitt bästa för laget om det skulle bli så. Det vore kul.

Hur är det egentligen att fightas om en position mot just seriens bäste målskytt?

– Ibland har vi ändå kunnat spela tillsammans också. Men jag känner inte så, jag fokuserar på mitt och att göra rätt saker. Det har under säsongen bara växt och växt. Under hösten fick jag spela väldigt lite men nu blir det mer och mer. Jag kämpar på och oavsett så vill vi vinna mot Täby.

Annons

Annons

Naeem Mohammed är fortsatt avstängd i söndagens möte med Täby. Jabir Ali har hittills fyllt hans lucka.

Bild: Karin Johansson, Stisse Åberg

Varför tror du att du fått så lite speltid under hösten?

– Jag vet inte, jag vill inte fokusera på sånt nu. Jag tänker inte mycket bakåt, jag vill påverka framtiden, jag fokuserar på det och vill inte tänka för mycket. Men det har varit kul att spela nu och jag har längtat efter det. Jag kommer in i det mer och mer och så har det blivit lite nytt med ny tränare. Jag har fått bra förtroende.

Känner du att tränarbytet har varit positivt för dig?

– För egen del känns det som att vi fått in en ny energi i gruppen och Eldar är duktig på sin grej, det känns positivt. Nu har jag två matcher i kroppen och den börjar vänja sig. Men så länge jag kan hjälpa laget är jag nöjd. Vi är ett kollektiv och vi måste dra åt samma håll.

Jabir Ali fick också starta i cupen mot allsvenska Sirius när Naeem Mohammed var skadad. En match som Sirius till slut vann med 2–0.

– Vi var bra i 60-70 minuter. Efter det gjorde dom två mål. Men jag tycker inte att vi ska vara nöjda. Spelar man i Sandviken ska man aldrig vara nöjd när man förlorar en match, oavsett motstånd. Det är fel väg. Vi vill alltid vinna.

Annons

Nu väntar bottenlaget Täby borta på söndag, en match som Sporten livesänder.

– Vi går som vanligt in med inställningen att vinna, för att göra det måste vi göra en 100-procentig insats och göra rätt saker. Alla lag har sina styrkor och svagheter även om det är bottenlag. Alla är svåra. Sen har Täby fått ny tränare som verkar ha ändrat hela deras spelidé. De spelar väldigt bra passningsorienterad fotboll. Vi ska försöka greppa det och göra det vi är bra på.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan