Annons

Annons

Annons

Serien om Salming

Linjeproducenten om Salming-serien: "Otroligt mycket smidigare än att spela in i Stockholm"

Totalt jobbar 80 personer med produktionen av Börje Salming-serien i Gävle under veckan. Det är det största som Warner Bros Sverige har gjort hittills, berättar linjeproducenten bakom.

– Vi är verkligen tacksamma för samarbetet med polisen och kommunen, säger Filip Bredborg.

Text: 

Filip Bredborg är linjeproducent på Warner Bros Sverige som gör den kommande tv-serien om Börje Salming för Viaplay Group. I inspelningsteamet finns även kanadensare och amerikaner men statisterna i Gävle lyckades de skrapa ihop härifrån, berättar han.

Bild: Nils Palmeby

Annons

Tisdagen var den största inspelningsdagen då 40 statister var verksamma i olika scener. Som vi tidigare har berättat rör det sig om scener vid Centralplan, Norra Skeppsbron, Gasklockorna, Boulognerskogen och en lägenhet kring Norra Rådmansgatan och Nygatan. Exakt vilken lägenhet som just den platsen ska föreställa är dock hemligt. Men att det inte kommer att bli någon exteriör från lägenheterna där Börje Salming de facto bodde under sin tid i Gävle är bestämt, eftersom dessa hus inte ser likadana ut i dag. Allt detta berättar Filip Bredborg, linjeproducent för Warner Bros Sverige som producerar Börje Salming-serien för Viaplay Group.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan