Annons

Annons

Annons

Debatt
En fast läkarkontakt ökar tryggheten

Centerpartiet stärker tryggheten i vården i Region Gävleborg! Vi gör det med bland annat ”fast läkarkontakt” – en namngiven läkare som är individens länk i vårdsystemet – och många lokala hälsocentraler.

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Jörgen Bengtson, C.

Annons

En fast läkarkontakt, där Norge är ledande, är viktigt för tryggheten. Det gäller alla, men framför allt för personer med komplexa behov, som multisjuka, äldre med flera åkommor och individer med kroniska sjukdomar.

Centerpartiet ser till att fler i Gävleborg har en fast, namngiven läkarkontakt i vården. Sedan januari 2021 har antalet fasta läkarkontakter ökat med nästan 29 000 personer till att drygt 78 000 invånare nu har egen läkare.

Annons

Annons

Tack vare att Centern är med och styr Region Gävleborg har vi steg för steg också fått större valfrihet mellan offentliga och privata hälsocentraler, många flera hälsocentraler, bevarat sjukhus i Bollnäs samt utvecklat mobila vårdteam. Detta är viktigt i ett län med stora avstånd. ”Nära vård” betyder lokala hälsocentraler, tre sjukhus (Gävle, Hudiksvall, Bollnäs) och möjligheter till både fysiska och digitala vårdbesök.

Rätten till god vård ska gälla alla, oavsett var i Hälsingland eller Gästrikland man bor eller vad åkomman är.

Rätten till god vård är också viktigt för den kommunala omsorgen, som är beroende av väl fungerande hälso- och sjukvård i Gävleborg.

Centern kommer att fortsätta driva på för att stärka tryggheten i vården, för hela Gävleborgs bästa!

Jörgen Bengtson (C)

kryssa mig gärna i valet till Region Gävleborg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan