Annons

Annons

Annons

Debatt
Varför ljuger LO om Ulf Kristersson?

Så här under valrörelsens sista avgörande vecka blir man återigen påmind om vad som är viktigt och vad som tvärtom inte hör hemma i en anständig valrörelse.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Peter Johansson, M.

Bild: Pressfoto

Annons

Jag talar förstås om LO som återigen utför Socialdemokraternas smutsgöra. Kan konstatera att i år har man ändå överträffat sig själv i oanständighet när man pumpar ut rent förtal om att Ulf Kristersson skulle vilja stoppa sjukförsäkring till cancersjuka och till och med driva dem till självmord (!) när sanningen är att det var under regeringen Löfven som utförsäkringarna flerdubblades.

Annons

Låt mig förtydliga: Det finns alltså överhuvud taget inga planer från Moderaterna på att utförsäkra cancerpatienter eller andra svårt sjuka människor. Tvärtom.

Annons

Detta smutskastande är heller inte någon ny företeelse. 2018 inledde LO valrörelsen med filmerna på ”medlemmar” som satt runt ett fikabord och spekulerade hejvilt om att en Alliansseger skulle ge 30-procentiga lönesänkningar och att arbetare inte skulle få råd att skaffa barn. Detta var givetvis ren och skär lögn det också, men inget man från LO brydde sig om.

Extra pikant blir det när de kostsamma kampanjerna för socialdemokraterna sker mot flertalet medlemmars uttalade vilja då endast 22 procent av medlemmarna var för att stödja S ekonomiskt när tidningen Arbetet i oktober 2021 frågade. Hela 55 procent var tvärtom tydligt emot.

Jag är själv fackligt aktiv på min arbetsplats inom Saco och kan lova att hade min organisation betett sig så här skamligt hade jag gått ur på stört.

Peter Johansson

förtroendevald inom Saco och moderat kommunfullmäktigekandidat

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan