Annons

Annons

Annons

Debatt
Miljöpartister är en röst för hållbarhet på riktigt

Vi är miljöpartister aktiva i Gävleborgs kommuner som alla har blivit aktiva i politiken av olika orsaker. Någon kommer från miljörörelsen och ville själv försöka fatta mer hållbara beslut än att påverka politiken utifrån.

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Therese Metz, MP.

Bild: Erik Wikström

Annons

En annan från fredsrörelsen och ser det som grundläggande att vi måste jobba förebyggande med fred och frihet i stället för att straffa människor som tvingats fly för sitt liv.

En tredje är företagare och tröttnat på att politiken inte gör tillräckligt för att företagen ska kunna ställa om, en fjärde vill se att landsbygden ska ges schysta förutsättningar i klimatomställningen och driver på för det. 

Emanuel Hort, MP.

Bild: Erik Wikström

Vi söker ditt förtroende på söndag den 11 september för att driva hållbarhetsfrågorna på riktigt. För det spelar stor roll vad våra kommuner, vår region och vad Sverige gör – gå inte på något annat! På individnivå förbrukar vi svenskar jordens resurser som om det fanns fyra jordklot.

Annons

Annons

Det är politikens uppgift att se till att den fossila energin avvecklas och att det är lätt att göra rätt – gör det miljöbästa billigare, det är fullt möjligt! Det ska vara lätt att leva klimatsmart på landsbygden, mer mat och energi ska produceras lokalt och förutsättningarna för att resa kollektivt och cykla kraftigt förbättras i hela länet.

Världen har aldrig behövt positiva goda exempel så mycket som nu. När krig rasar i Europa, när sju av åtta riksdagspartier vill göra det billigare att släppa ut fossila bränslen – så behöver vi visa att det går att skapa hållbara rättvisa samhällen på riktigt. Hållbarhet är att både stärka välfärden och sluta överkonsumera jordens begränsade resurser. Sverige har varit på god väg men det skrämmer oss att alla riksdagspartier utom vi nu går till val på en politik som faktiskt innebär ökade utsläpp.

Vi vill klimatanpassa våra kommuner så att vi klarar de klimatförändringar mänskligheten redan skapat. Det betyder fler grönområden, mer skyddad natur och att skydda äldre från hetta om somrarna. Vi vill se ett mer hållbart skogsbruk som också klarar stormar och nya, större insektsangrepp bättre.

Vi vill stärka välfärden och samhället i sin helhet så att fler kan känna trygghet i vardagen och fler barn och unga kan känna hopp och framtidstro. Det ska vara roligt och utvecklande att jobba i välfärden, ingen ska behöva bli utbränd på jobbet. Vi tror på ett samhälle där medborgarna får mer tillgång till demokratin och där vi tillsammans skapar en hållbar morgondag.

Annons

Annons

En morgondag att längta till, ett hållbart samhälle på riktigt för både människor och miljö, det vill vi vara din garant för i din kommun. Därför behövs ett starkt Miljöparti i alla Gävleborgs kommuner och därför tycker vi att du ska rösta på Miljöpartiet de gröna på söndag.

Therese Metz, Gävle

Maria Hagström, Sandviken

Anarbek Asylbashev, Bollnäs

Lina Johnson, Hudiksvall

Madelene Håkansson, Ockelbo och regionrådskandidat

Joar af Ekenstam, Ovanåker

Emanuel Hort, Gävle, riksdagskandidat Gävleborg

Catarina Qviberg, Nordanstig

Karin Öst, Söderhamn

Karin Jansson, Ljusdal

Miljöpartiet de gröna

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan