Annons

Annons

Annons

Debatt
Över 400 sjuksköterskor har sagt upp sig i S-styrda regionen – det är dags för förändring

Det behövs en förändring i Region Gävleborg om vi ska ha en sjukvård som finns där för oss när vi behöver det. Vi moderater vet att det går, det måste inte vara så här i Gävleborg.

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Patrik Stenvard, M.

Bild: Björn Hanerus

Annons

Gävleborg som har bland de längsta väntetiderna till primärvården, hade högst dödlighet i covid, lägst antal vårdplatser per capita i Europa, gömmer och glömmer barn i dolda köer till barn och ungdomspsykiatrin, där psykiatrin krisar och där över 400 sjuksköterskor sagt upp sig sedan 2019. Gävleborg har varit S-styrt i över hundra år. Vi tycker det är dags för förändring.

Annons

Vi presenterade i början av augusti vårt Medarbetarlöfte innehållande fler medarbetare, fler vårdplatser, rättvisare löner och ett närvarande ledarskap. För vi är övertygade om att Region Gävleborg kan bli en attraktivare arbetsgivare än vi är i dag men inte med socialdemokraterna vid rodret som, citat, ”ska fortsätta med samma politik.” Endast fler medarbetare som trivs på jobbet kommer kunna lösa vårdkrisen, då går det inte att ha ett S-styre som på fyra år får 400 sjuksköterskor att fly skeppet.

Annons

Vi vet att många med oss vill få ordning på Region Gävleborg. Vill du också ha en förändring men inte brukar rösta på oss, låna ut din röst till oss den 11 september.

Patrik Stenvard (M)

regionråd i opposition

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan