Annons

Annons

Annons

Rösta klokt för att rädda vården

Text: 

Regionens styrelse har helt saknat kontakt med personalen, som känt sig motarbetad och bortglömd och därför i stora skaror slutat och flyttat, skriver skribenten.

Bild: Nina Lindström

Annons

Region Gävleborg är ett jättestort företag. Det ägs och skattefinansieras av medborgarna. Dess huvuduppgift är att producera hälso- och sjukvård och trygghet till gävleborgarna. Alla har uppenbarligen inte varit medvetna om att det är regionen som ansvarar för sjukvården.

Det är politisk styrelse till det företaget vi väljare skall utse med den blå valsedeln till regionfullmäktige den 11/9. Styrelsen är också arbetsgivare för alla tusentals anställda i vården. De styrelser som verkat de senaste mandatperioderna har dominerats av Socialdemokraterna med viss hjälp av maktlystna stödpartier C, MP och V.

Annons

Annons

Som arbetsgivare har denna konstellation totalt misslyckats. För att driva ett företag krävs medarbetare. Regionens styrelse har helt saknat kontakt med personalen, som känt sig motarbetad och bortglömd och därför i stora skaror slutat och flyttat.

Åtskilliga artiklar i pressen har påtalat missförhållanden för personalen i vården. Detta har skapat ödesdiger personalbrist. Vården och tryggheten går på kryckor. Skattepengar missbrukas.

Det måste väljas ny styrelse. Det dominerande socialdemokratiska partiet har klart uttalat att man tänker fortsätta sin personalfientliga maktpolitik. I vård är det personalen som ska ha makt. En ny styrelse med ett nytt tänk måste väljas. En ny styrelse skall först och främst skapa nära samklang med vårdprofessionen.

Därifrån kan vården i Gävleborg räddas. Rösta klokt. Av gjorda uttalanden har M och KD mest lovat samarbete. Rädda vården !

Jarl Karén

Glada Hudik

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan