Annons

Annons

Annons

krönikaValet 2022

Katarina Ekspong
Här får du superkoll på alla tre valen i dag – och valguider i sista minuten

Håll koll på hur det går i valet på gd.se i dag, söndag. Vi ger dig både riks och lokal koll på ett och samma ställe i en ständigt uppdaterad liverapport på gd.se. Vi bjuder dig dessutom på sista-minuten-guider från Gästriklands alla kommuner.

Text: 

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Annons

Kanske ses vi en vallokal nära dig i dag?

Gefle Dagblad kraftsamlar på valdagen. Vi rapporterar i bildspel, filmklipp och texter från hela Gästrikland under dagen. På kvällen är vi på partiernas olika valvakor i Gävle och Sandviken och fångar jubel, besvikelse och kommentarer på plats. Givetvis rapporterar vi både om hur det går i riksdagsvalet och hur man röstat här. Följer du vår liverapport får du en heltäckande överblick.

På gd.se har vi grafik som visar såväl hur riksdagsvalets resultat växer fram under kvällen, som de lokala resultaten. Därutöver kommenterar GD:s oberoende liberala ledarredaktör Karin Bergkvist i separata inslag både på film och i ledare flera gånger under kvällen.

Annons

Vi ger dig koll på politiken även inför valet. Tvekar du fortfarande hur du ska rösta, läs då på vad partierna tycker i sista minuten här intill. Eller testa vilket parti som står dig närmast i vår valkompass på gd.se.

Annons

Det finns dessutom fortfarande möjlighet att få djupare kunskap om var partierna står genom den imponerande mängd lokaljournalistik som vi har gjort inför valet. Vi har nu samlat den i en artikel med nyheterna från vår valbevakning. Där hjälper vi dig att lätt hitta kunskap om de åtgärder lokala partier vill vidta i de frågor som intresserar just dig. Det rör till exempel gängbrottslighet, elförsörjning, integration, barngruppernas storlek på förskolan och läkarbristen. Du kan ta reda på vad partierna vill göra åt långa operationsköer, hög arbetslöshet och växande otrygghet. Du hittar också vår granskning om hur det gått med vallöften från 2018 och du kan också läsa om partiernas egna utspel och valmanifest.

Annons

LÄS MER: Stor guide – Beslutsångest? Så tycker lokala partierna om viktigaste frågorna

Annons

Alternativet bör inte vara att låta bli att rösta.

Själv går jag i år högtidligen och röstar på själva valdagen, det hoppas jag att du också gör – om du inte redan förtidsröstat. Ingenting blir bättre av att låta bli, alldeles oavsett vad man tyckt om själva valkampanjerna. Vår demokratiska rätt att kunna påverka vilka som styr landet, kommunen och regionen är inget vi ska ta för givet. Ta vara på den!

Jag kan redan nu flagga för att papperstidningen på måndag inte kommer att innehålla alla slutliga valresultat. När papperstidningen går i tryck är alla resultat helt enkelt inte klara. Vi uppdaterar E-tidningen, så läs gärna den för senare siffror. Och senaste nytt finns förstås på sajten gd.se (och appen) med grafik som uppdateras kontinuerligt. Lokala siffror kommer att finnas i papperstidningen på tisdag.

Läs mer:

SISTA-MINUTEN-GUIDE till valet i Gävle

SISTA-MINUTEN-GUIDE till valet i Sandviken

SISTA-MINUTEN-GUIDE till valet i Hofors

SISTA-MINUTEN-GUIDE till valet i Ockelbo

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan