Annons

Annons

Annons

Debatt
Nu behövs det politiker som tar ansvar!

Vänsterpartiet vill förändra. Vi vill ta ansvar nationellt i Sverige och lokalt, i Gävle, Sandviken, Hofors, Forsbacka, Hedesunda, och alla andra platser där vi bor och engagerar oss. Där vi vill verka för ett samhälle där alla är delaktiga, där alla behövs.

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Kristina Sjöström, V.

Bild: Anna Höglund

Annons

Nu behövs det politiker som vill satsa på gemenskap och välfärd!

Vänsterpartiet ser hur samhället blir allt mer uppsplittrat, med många grupper som hamnar utanför gemenskapen. Sjuka, arbetslösa och äldre ska kunna leva ett värdigt liv, med rätt till stöd och omsorg. Trenden med ökande barnfattigdom måste vändas. Kvaliteten i SFI och i integrationen av invandrare behöver bli mycket bättre. Kvinnors trygghet måste öka. Vänsterpartiet vill satsa brett på välfärden.

Annons

Annons

Nu behövs det politiker som utgår från forskning!

Vänsterpartiet lovar att lyssna på vetenskapen. Det kan låta självklart, men tyvärr är politiska förslag alldeles för ofta enkla lösningar och baserade på fördomar. Vänsterpartiet lovar att utgå från forskning, göra stora satsningar för att ställa om Sverige mot hållbarhet – med ett grönt omställningsprogram för industrin, och investeringar i bland annat järnväg, återvinning och klimatneutral elproduktion.

Vänsterpartiet förstår att ett hårdare samhälle aldrig kommer att lösa tragiken med att unga människor fastnar i kriminalitet. Vi vill satsa på politiskt eftersatta bostadsområden, skolor och socialtjänst. Sverige ska vara ett samhälle där alla unga ska känna att de har stöd och möjligheter. Och Gävle ska vara en stad där alla har samma chanser i livet, oavsett vilken stadsdel du kommer ifrån.

Nu behövs det politiker som står för hopp och framtidstro!

Vänsterpartiet tycker att både Sverige nationellt, och vårt närområde runt Gävle, har enastående förutsättningar. Vi tror på innovativa företag, tolerans och jämlikhet – allt det som har varit Sveriges styrkor i många decennier. Splittring och otrygghet ska inte få ändra på det. Vänsterpartiet vill att Sverige ska vara ett land byggt på gemenskap, kunskap och framtidstro!

Kristina Sjöström, V

ordförande Gävle

Maritha Johansson, V

kommunalråd i opposition Gävle

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan