Annons

Annons

Annons

Debatt
Nu röstar vi för att göra Gävle bra igen

Sverigedemokraterna kommer, med din hjälp i valet, göra Sverige och Gävle bra igen. Genom det Socialdemokratiska styret har vi nu utbrett utanförskap, kraftig boendesegregation och ett högt bidragsberoende som gröper ur vår gemensamma välfärd. Det har fått stora konsekvenser för oss alla.

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Richard Carlsson, SD.

Bild: Maria Carlsson

Annons

Vem hade kunnat föreställa sig att Gävle skulle bli en stad som präglas av otrygghet och gängkriminalitet? Vi har på senare år drabbats av en mängd överfall, skjutningar, bilbränder, våldtäkter och narkotikabrott.

Sverigedemokraterna går nu fram med de mest omfattande trygghetsskapande åtgärderna av alla partier. En trygghetscentral, fler kommunala ordningsvakter, kameraövervakning, tiggeriförbud, förstärkt belysning och nolltolerans mot skadegörelse är några exempel. Trygga kommuninvånare är vår högsta prioritet.

Annons

Annons

Det är också av största vikt att vi prioriterar om kommunens resurser. Mindre pengar ska gå till invandring och mer pengar till välfärden. De migranter som kommit hit ska lära sig svenska och göra sig anställningsbara. Trångboddheten ska motverkas och försörjningsstödet måste villkoras. Fusk med försörjningsstöd ska beivras.

Den slappa kravlösa politiken, som byggt upp utanförskapet, ska bytas mot en politik som ställer krav på att alla ska bidra efter förmåga. För att klara av integrationen, behöver vi ett stopp av mottagandet till Gävle och frivillig återvandring för dem som inte funnit sig till rätta här.

Ett annat område som vi ser med oro på är att den viktiga landsbygden hamnat i skymundan under åratal. Vi kommer inrätta kommunala servicekontor i Gävles ytterområden, som ska underlätta vardagen för de som bor där. Dessutom kommer vi bevara våra byskolor och ge dem mer resurser.

Företag och invånare i hela kommunen ska ges goda förutsättningar att leva och utvecklas. Vi kommer heller inte acceptera att vår unika miljö och kulturarv förstörs av storskaliga vindkraftsparker. Det skadar turismen, försämrar livskvalitén för närboende och sänker värdet på närliggande fastigheter. Gävleborna ska inte betala för att regeringens energipolitik havererat.

Annons

Sist, men inte minst, stödjer vi ett starkt föreningsliv för våra barn och unga.

Vårt mål är ett Gävle med trygghet för alla, en levande landsbygd och god välfärd. Sverigedemokraterna kommer återupprätta samhällskontraktet mellan kommunen och dess invånare.

Richard Carlsson, SD

toppkandidat till kommunfullmäktige

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan