Annons

Annons

Annons

Ockelbo

Person på verksamhet i Ockelbo attackerade personal

En person på en verksamhet i Ockelbo kommun ska ha fått ett utbrott och då slagit på flera föremål för att sedan slå personalen.

Händelsen ska ha inträffat i slutet av augusti. En person som gick på en verksamhet i Ockelbo kommun ska då ha varit orolig och fått medicin.

Enligt en anmälan till arbetsmiljöverket ska personen en timme senare plötsligt fått ett utbrott och börjat skrika och slå i väggar samt på möbler. Personen ska sedan ha rivit ner lampor och gått in i ett rum där verksamhetens personal befann sig och slagit en ur personalen med knytnävar på överkroppen. Personen ska då även ha tagit tag i personalens handled för att försöka bita, men inte lyckats då personalen hunnit rycka undan armen.

Annons

Annons

Därefter ska personen ha sprungit in en intilliggande lägenhet, som tillhör verksamheten, och slagit på fönsterrutorna. Personalen fick då intrycket att personen hade panik av att vara inomhus och tog då ut personen för att invänta en anhörig som kontaktats tidigare.

På väg ut ska personen då slagit på flera glasdörrar. Väl utomhus ska personen ha tagit upp en Ipad ur sin ryggsäck, låst upp Ipaden och sedan slagit personalen med den på revbenen samt höger arm. Personalen ska då ha lugnat ner personen som sedan försökte slå personalen ytterligare en gång.

Händelsen är anmäld till arbetsmiljöverket.

Personen är anställd på en verksamhet i Ockelbo kommun.

Bild: Simon Larsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan