Annons

Annons

Annons

Bandy

Seger för SAIK i första mötet med AIK: ”Kul med back to back”

SAIK vann i sin tredje träningsmatch. Detta med 8–4 borta mot AIK, på söndag spelar returmöte i Göransson Arena.

– Vi förde och drev hela matchen. De hade inte mycket till anfall, säger Joacim Forslund.

Text: 

Det såg ut som att första halvlek började jämnt sett till statistiken. Men det viftar SAIK:s tränare Jocke Forslund bort direkt.

– Så var det inte. Första målet var en kontring på en av våra hörnor och deras 2–1-mål var det "EP" som slog in genom en dålig vinkel. Vi förde och drev hela matchen. De hade inte mycket till anfall.

Däremot ställde de SAIK på prov till något som de ofta upplever som en prövning. Att dyrka upp låga försvar.

– Ja, de försvarade sig lågt. Vi fick gnugga på rejält innan det öppnade sig. Vi fick träna på vår tålmodighet och att fortsätta dyrka upp och inte ge sig.

Jesper Sundving fick vakta buren i träningsmatchen mot AIK.

Annons

Daniel Bäck-Nirs var tillbaka och startade matchen efter sin skada.

Annons

– Han gjorde det bra. Marcus Öhman har också gjort det jättebra.

I andra halvlek tog SAIK över och då började målen rulla in.

– Det var inte förrän de tog timeout på slutet som vi blev lite ofokuserade och mycket vill ha mer, vi slog bort lite bollar på väg framåt och de fick bra lägen, de gjorde något mål då men på det stora hela var det en bra match. Och det är kul att det var många målskyttar så att vi får en bredd i att många bidrar.

Dessutom stod Jesper Sundving för första gången den här försäsongen.

– Han gjorde det bra i målet han fick lite att göra men i andra gjorde han några fina räddningar. Han har det jobbigt, Joel är vår förstemålvakt och det är ju en toppmålvakt. Han kommer att få stå lite men visar att han är duktig när han får möjligheten.

På torsdag kliver SAIK in i Göransson Arena första gången denna säsong. Sedan väntar ett nytt möte mot AIK i just GA på söndag.

– Det blir ett back to back-möte vilket blir kul. Och att få spela hemma. Just nu tränar vi väldigt mycket och har egentligen inget större fokus på att vara pigg till matcher nu utan vi vill lägga mer fokus på träning, säger Forslund.

Fakta

träningsmatch

AIK–SAIK 4–8 (2–4)

Målen: 1–0 (14) Filip Lydén (Erik Pettersson), 1–1 (22) Hannes Edlund (Daniel Bäck-Nirs), 2–1 (26) Erik Pettersson (Marcus Wikman), 2–2 (29) Daniel Berlin (Marcus Öhman), 2–3 (32) Albin Airisniemi (Samuel Heeger), 2–4 (37) Samuel Heeger (Marcus Öhman), 2–5 (51) Dennies Henriksen (Daniel Berlin), 2–6 (59) Linus Forslund (Daniel Berlin), 2–7 (66) Daniel Mossberg (Daniel Bäck-Nirs), 2–8 (79) Daniel Mossberg (Alfred Rustas), 3–8 (83) Isac Karlsson (Teemu Määttä), 4–8 (90) Erik Petterson.

Hörnor: 7–9 (2–4)

Utv, AIK: 1x10min. SAIK: 0x10min.

Domare: Pavel Silinski.

Publik: 112, Gubbängen.

Så här spelade SAIK: Jesper Sundving – Albin Airisniemi, Rasmus Forslund, Victor Berling, Jesper Jansson, Daniel Bäck-Nirs – Daniel Berlin, Dennis Henriksen, Daniel Mossberg – Hannes Edlund, Linus Forslund.

Avbytare: Joel Othén, Alfred Rustas, Samuel Heeger, Marcus Öhman.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan