Annons

Annons

Annons

Brynäs säsongen 22/23

Siffran som får Sklenicka att sticka ut i hela SHL: ”Trött varje byte oavsett”

Brynäs tjeckiske nyförvärv David Sklenicka fick en minnesvärd premiär.

Inte bara var det hans första match i SHL, han gjorde mål och arenan kokade av hockeylängtan med över 6 300 fans.

Dessutom spelade han inte bara mest av alla i Brynäs, han spelade mest av alla spelare i hela premiäromgången med sina 26,11 minuter.

Text: 

Efter måndagens träning lutar den tjeckiske backen sig framåt och vilar hängande mot klubban innan han utbrister:

– Det var tufft idag, vi var lediga igår så nu försöker vi förbättra det vi behöver förbättra efter premiären. Det var tufft men bra, säger Sklenicka.

Han gjorde sin första match i SHL någonsin i premiären mot Rögle.

– Särskilt för mig var det en cool match, det var tufft mot Rögle, ett av Sveriges bästa lag. Det var mycket tuffare än försäsongsmatcherna. Men för vårt lag var det en stark insats att vi kunde komma tillbaka när vi låg under med två mål. Det var en viktig vändning och nu vet vi att vi är ett starkt lag. En poäng är bra men inte bra nog.

Bild: Amelia Mauritzon

Annons

Annons

Något han inte var förberedd på var den otroliga inramningen som chockade honom på ett positivt sätt.

– Det var helt fantastiskt, det var utsålt. Atmosfären i arenan var helt otrolig. Jag uppskattar det väldigt mycket. Fansen till Rögle och våra ditresta supportrar skapade en fantastisk stämning och våra fans var ett otroligt stöd. Jag hoppas det blir samma här sen.

– Det betyder mycket att fansen visar stöttning och nu efter covid har man nästan glömt hur det känns. Det hjälpte oss.

Sklenicka som spelar både powerplay och boxplay för Brynäs var den spelare i hela ligan som spelade mest under premiäromgången. 26,11 klockade han in på. Han tackar coacherna väldigt mycket för förtroendet och skrattar rakt ut när han hör siffran:

– Haha, jag är glad att de litar på mig. Men jag måste vara ännu bättre när de sätter den här pressen på mig. Jag kan vara bättre och vill vara bättre. Jag är glad om de gillar det jag gör och jag ska fortsätta göra mitt bästa för att hjälpa vårt lag.

Trots den höga pressen, som han själv uttrycker det, så skulle han inte vilja ha det på något annat sätt.

– Jag tror att alla spelare vill spela mycket och man njuter av alla minuter. Men jag tror man blir trött i varje byte oavsett hur många man får göra. Det gäller att försöka göra det bättre och bättre, han skrattar igen och säger:

Annons

– Men ännu vet jag inte hur tufft schemat kommer kännas. Men det kanske inte är så bra att spela så här mycket i alla matcher även om jag uppskattar det så mycket. Jag tror inte att jag kommer spela 26 minuter hela säsongen.

Annons

Han fick också ge Brynäs ledningen och göra 2–1-målet i tredje perioden.

– Det var bara ett turmål. Jag fick pucken från "Berra" och jag bara sköt, jag tror inte deras målvakt kunde se pucken. Jag blev glad men sen gjorde de tre mål på oss och vi måste vara bättre efter varje mål vi göra. Men det ger mycket för mitt eget självförtroende och mod att komma igång och producera från början.

Nu möter Brynäs Oskarshamn borta på torsdag och får vänta en vecka på hemmapremiären som blir mot Luleå på lördag.

– Det är tufft att starta säsongen med två bortamatcher. Nu vill vi ta revansch på torsdag mot Oskarshamn och sedan såklart vinna framför våra egna fans i hemmapremiären på lördag.

Förresten, hur har första tiden i Brynäs varit?

– Det har varit bra, stan är okej men lite liten. Det finns inget att göra. Men jag är så glad att jag får möjligheten att vara här med det här laget. Vi har ett bra lag och vi vill lyckas tillsammans.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan