AnnonsLekia Gävleborg

Amadeus fyller ett år – så firar Lekias ambassadör: ”Varit många känslor"

Under det senaste året har vi fått lära känna Rebecca Granath och hennes son Amadeus. Den 19 september fyllde han ett år och snart är det dags för kalas – och massor av födelsedagspresenter.

– Det blir en lära-gå-vagn, byggklossar och Lego Duplo till honom på Lekia, säger hon.

Den 19 september fyllde Amadeus ett år.

I slutet av sommaren 2021 var Lekias ambassadör Rebecca Granath höggravid och i full färd med att packa BB-väskan. När vi pratade med henne delade hon med sig av sitt innehåll och bra att ha saker inför förlossningen. Bäbisen var beräknad till den 16 september, men han bestämde sig för att stanna kvar tre dagar till i magen. Nu har Amadeus precis fyllt ett år.

– Tiden har gått jättefort. Det har varit roligt, men också bitvis tungt. Det har varit många känslor. Jag har även fått lära mig hur jag ska kombinera mina intressen och karriär med att vara mamma, säger hon.

Amadeus personlighet växer fram mer och mer för varje dag.

Barnets utveckling det första året går i ett snabbt tempo. Det kan Rebecca Granath skriva under på. Amadeus har börjat prata, försöker att gå – och dagen efter hans ettårsdag börjar han på förskolan.

Det ska bli spännande att se hur han utvecklas nu när han börjar på förskolan

– Han har blivit en egen individ. Vi ser hur hans personlighet växer fram för varje dag. Det ska bli spännande att se hur han utvecklas nu när han börjar på förskolan, säger hon.

För att fira Amadeus planerar Rebecca Granath och hennes sambo att bjuda in de närmsta på kalas.

– Det blir en enkel tillställning hemma med ballonger och tårta, säger hon och berättar att de är till Lekia de åker för att köpa födelsedagspresenter till honom.

Se hela Lekia Gävleborgs kalassortiment här

Första året med Amadeus har varit roligt – men också tungt bitvis, berättar Rebecca.

– Vi har fått jättebra hjälp av Lekia med att köpa produkter, både innan och efter han föddes.

Nova Berglund arbetar på Lekia och hon har träffat Rebecca Granath flera gånger under det senaste året. Hon har massor av tips och råd till de som planerar att köpa presenter till en ettåring.

– Klossar som är enkla att greppa är jättepopulära, men även pekböcker. Vi har även ett aktivitetsbord i ståhöjd. Förutom att barnet får träna på balansen finns det massor av saker på bordet som de kan pilla med, säger hon.

Plocklåda i trä är en perfekt present till en ettåring – hitta den hos Lekia Gävleborg här

Amadeus tränar på balansen med hjälp av ett aktivitetsbord i ståhöjd.

Om du är bjuden på kalas, men känner dig osäker på vad du ska köpa finns det några saker som är viktiga att tänka på. Alla leksaker ska vara barnsäkra och inte innehålla några smådelar som de kan stoppa i munnen.

– Små barn gillar mycket färger och ljud. Det är ett säkert kort, även fast föräldrarna inte alltid uppskattar högljudda leksaker, säger Nova Berglund och skrattar.

Viktigast att tänka på när du ska köpa presenter till ett kalas är att alla leksaker är barnsäkra och inte innehåller några smådelar.

Hon vill även passa på att tipsa om fingerkritor som främjar kreativiteten, giftfria badkritor och nyheten Lego Duplo som man kan ha i badkaret.

– Bestick som är skapade för de allra minsta är också en bra present. Vi har även en spillfri mugg som är suverän, säger Nova Berglund.

Se hela Lekia Gävleborgs sortiment av babyleksaker här

Fakta

Lekia Gävleborg tipsar: presenttips till ettåringen

1. Små barn gillar färger och ljud – då passar den här aktivitetsboken med ljud och ramsor perfekt.

2. Giftfria badkritor – perfekt för att extra roligt bad.

3. Ett aktivitetsbord tränar balansen och barnet har massor av roliga saker att leka med samtidigt.

4. Nyheten Lego Duplo som är gjord för att ha badkaret blir en garanterad succé.

5. Den här pekboken med babblarna passar perfekt som present till en ettåring.

Inbäddat innehåll

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Gefle Dagblads redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan