Annons

Annons

Annons

Villastan-Olsbacka

Bilen som ingen vill kännas vid: ”Den måste bort”

I snart tre veckor har en grön Volvo S 60 med körförbud stått på tvären utanför Gävle konserthus lastplats. På lördag kommer Miss Li med en stor produktion med långtradare som måste fram.

– Den står i vägen och måste vara borta då, säger konserthusets koordinator Monica Linde.

Text

En grön Volvo S 60 har stått utanför Gävle konserthus i snart tre veckor. Den står utanför lastkajen och är i vägen. Men ingen vet i nuläget vem som är ansvarig för att ta bort den. ”Den måste bort, den är i vägen”, säger konserthusets Monica Linde.

Bild: Anders Sundin

Annons

Högen med gula böteslappar växer sig allt högre och en ilsket röd uppmaning att avlägsna bilen från Gävle parkeringsservice sitter under vindrutetorkaren. Bilen dök upp på platsen fredagen den 2 september tidigt på morgonen och då var den skyltad med utländska skyltar.

– Det var en kock som kom tidigt på morgonen till konserthuset som upptäckte bilen och såg två personer i den. Men de försvann snabbt, säger Monica Linde.

Lite senare dyker en kvinna från Bergby upp på konserthusparkeringen för att söka efter en stulen mobil som försvunnit från ett omklädningsrum vid en träning. Eftersom den är påslagen så indikerar den ”hitta min mobil” i kvinnans telefon och att den ska finnas någonstans på parkeringen. De misstänker att den ligger i den gröna Volvon.

Annons

Ett antal böteslappar och en uppmaning att ta bort bilen står den fortfarande kvar. När den tas bort är oklart.

Bild: Anders Sundin

Annons

– Sedan kom tränaren från Bergby hit, han öppnade helt enkelt dörren och hittade mobilen i handskfacket som man letade efter. Då gjorde vi en polisanmälan och anmälan till Gävle parkeringsservice om att flytta på bilen. Men den står kvar än och snart närmar det sig tre veckor, säger Monica Linde lite uppgivet.

Polisen kommer till platsen, tar upp en anmälan och skruvar av de uppenbart falska skyltarna och tar dem med sig. Parkeringsvakterna säger att bilen ska vara borta om 72 timmar enligt Monica Linde.

På lördag uppträder Miss Li i Gävle konserthus och måste in med utrustning, då är den gröna Volvon i vägen.

Bild: Ronnie Carlsson

Personen som står som registrerad ägare är också kontaktad med har inte hört av sig. Stället som den gröna Volvon står på tvären på är visserligen en parkeringsplats för personalen. Men när större produktioner ska lastas in och ut med större ekipage måste man flytta på bilarna för att de ska få tillräckligt med svängrum för att kunna backa in till lastkajen.

– Miss Li kommer till helgen, hon kan ha med sig större bilar med släp, bilen måste vara borta tills dess, säger Monica Linde.

Det är Gävle parkeringsservice som sköter och övervakar fordonsflytt i kommunen, både dem som står på kommunens mark och på privat mark, och flyttar på ett hundratal varje år.

På tvärs över två personalparkeringar står bilen ingen vet vem som är ansvarig för.

Bild: Anders Sundin

Annons

Annons

– Vi flyttar bilar hela tiden, men det här är ett polisärende. Vi kan inte göra någonting i nuläget, säger Elina Persson, avdelningschef för parkeringsövervakning hos Gävle parkeringsservice.

Men kan man inte bara flytta den lite åt sidan så den inte står i vägen?

– Vi kan inte flytta den förrän polisen säger att det är okej. Det är ett pågående ärende, mer kan jag inte säga, du måste kontakta polisen.

”Den står i vägen för större produktioner som måste kunna köra in här”, säger Monica Linde.

Bild: Anders Sundin

Så vi gör väl det, och får tag i polisens presstalesman Mikael Hedström på hans allra sista dag för att bringa klarhet när bilen kommer att tas bort.

– Hade bilen varit intressant för en brottsutredning hade vi tagit den i beslag för utredning för länge sedan. Står den inte trafikfarlig så har polisen ingenting med det där att göra. Det är markägaren som är ansvarig, säger Mikael Hedström.
Uppdatering:

Under onsdagen meddelar Elina Persson att ”efter ytterligare kontakt med polisen nu fått ett godkännande att flytta fordonet”. Kommunens gatuingenjör Stefan Erixon meddelade också konserthuset att bilen kommer att ”forslas bort under torsdagen”.

Fullt med färgglada lappar i vindrutan.

Bild: Anders Sundin

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan