Annons

Annons

Annons

Gävle centrum

Producentens nya Gävleprojekt debuterar: "Bästa jag har gjort"

Gävlebon Emanuel Recinos, 34, känd som producenten Jukebeats kommer ut med ep:n "Balance" 23 september.

Med sig har han stadskamraterna Mehdi "Dub Afrika" Hattabi och Jon "Illumin8" Dahlberg. Samt Rapper KC från Sundsvall.

– Det är det bästa jag har gjort! konstaterar han.

Text: 

Mehdi Hattabi och Emanuel Recinos är Dub Afrika och Jukebeats. Recinos bakgrund är boombap-hiphop. Hattabi har gett honom välbehövlig feedback som har gjort att Recinos kan förändra sina låtar för att ge dem mer groove. "Han visar med ljud från munnen och så programmerar jag trummorna som han säger", beskriver Recinos processen.

Bild: Nils Palmeby

Annons

Singeln "Balance" kom i juni, det första smakprovet från ep:n som släpps på fredag med totalt fem spår. Det är också det bästa som Emanuel "Jukebeats" Recinos har gjort, konstaterar han och det kom till via samarbetet med Gävlebon Mehdi "Dub Afrika" Hattabi, ursprungligen från Marocko.

Det var genom att Recinos hörde "Dub" som han kort och gott kallar honom, i P4 som han inledde ett samarbete som har visat sig lyckosamt. De kompletterar varandra och framför allt kommer Hattabi med nödvändig feedback.

– Vi har samma frequency så det var easy att jobba ihop, förklarar Mehdi Hattabi.

Omslaget till ep:n "Balance" som släpps fredag 23 september. Jukebeats har gjort beatsen och rappar också precis som Illumin8 och Rapper KC. Dub Afrika sjunger främst eller toastar. Bild: Pressbild

Annons

Egentligen skulle deras första samarbete, låten "Ghana" som även finns med på ep:n, ha varit med på Dub Afrikas kommande soloalbum. Men den passade inte riktigt in där utan blev till det här namnlösa projektet i stället, där Dub Afrika är den huvudsakliga refrängsångaren. Som artist är släppet alltså delat mellan Dub Afrika, Jukebeats, Gävlekamraten Jon "Illumin8" Dahlberg samt Sundsvallskollegan Rapper KC.

Annons

Alla Recinos tre medspelare i projektet släpper också återkommande solomaterial. Mest ihärdig är nog Illumin8.

– Men här sa jag åt honom att han bara fick köra på två språk, inte sju eller åtta, för en lyssnare kan det bli lite jobbigt, konstaterar Recinos med ett leende och avslöjar:

– Vi brukar kalla honom för spionen för varför skulle han annars kunna så många språk? Han kan till och med spanska bättre än jag som är uppvuxen med spanska i hemmet.

Med sin toaststil ger Dub Afrika detta projekt vissa konnotationer från förr. Det närmsta i Sverige skulle kunna vara The Latin Kings och Daddy Boastin' kanske. Eller för den delen lite den mixen Looptroop och Chilly och Leafy höll på med.

Bild: Nils Palmeby

Illumin8 har till och med bott i Marocko en tid men nu har han precis stuckit till Japan för att logiskt nog lära ut franska, italienska och spanska till japaner.

Dub Afrika har som sagt också ett album på gång med 20 klara spår. När det kommer är inte bestämt men det lutar åt succé om vi ska lita på Recinos.

– När vi lyssnade på hans album i Sundsvall hade jag lust att sluta med musiken för att det var så bra. Det är som att du går in i en kyrka eller moské och hör musik, nästan religiöst.

Annons

I detta globala projekt med 30-åringar har alltså Mehdi Hattabi känningar med Afrika, i synnerhet norra delen och Marocko. Illumin8 med Asien, den frankofona och romansk-språkiga världen. Rapper KC samarbetar med Erik L känd från hiphopgruppen Superscientifiku och genom att denne rappar på beats som Erik L gör för bolaget ESPN, hörs de i officiella NBA-sammanhang. Check USA. Men allt börjar på hemmaplan.

Annons

– We want people's support från Gävle också, dela, support local artists, sammanfattar Dub Afrika.

* Lyssna på ep:n i vår spellista på Spotify med lokal musik från Gästrikland-bor.

Illumin8 släpper en strid ström av singlar och ep:s. Här är den senaste från 9 september tillsammans med Thomas Kvick. Bild: Pressbild

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan