Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
C minskar mest i de kommuner som har flest rovdjur

Kort replik på Hans Jonssons replik på min insändare i GD

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hans Jonsson, distriktsordförande för Centern, påstår att jag ljuger i en replik i GD. Ljuger om vad då måste jag fråga mig?

"Han menar vidare att allmänheten utsetts för obehag och rädsla på grund av rovdjursförekomsten..."

Bild: TT

Han påstår att han som representant i länets Viltförvaltningsdelegation (VFD) är väl insatt i statistiken över rovdjurens inverkan på tamdjursnäringen, men ignorerar uppenbarligen de fakta att dessa få angrepp inte kan anses påtagligt försvårar för fårnäringen. En näring som tydligt ökat i länet och där varg, lo och björn bara i snitt står för 0,09 respektive 0,08 och 0,05 procent av länets alla vuxna får

Annons

Annons

Måhända är han inte jägare som han påstår, men han representerar ett parti som går i armkrok med jägarorganisationer, som vill ha så få vargar som möjligt och en organisation som inte vill ha vargar alls i landet och det är den kopplingen som han röstar för i VFD.

Han menar vidare att allmänheten utsetts för obehag och rädsla på grund av rovdjursförekomsten, men bortser från det faktum att dessa i hög grad är utsatta för omfattande för påverkanseffekter från de som inte vill ha varg i omgivningen.

Efter valet är det intressant att konstatera att C kraftigt minskar i länet och mest i de kommuner som har flest rovdjur. Kanske något för Centern att analysera som ett skäl till sitt negativa valresultat?

Anders Ekholm

Regionsansvarg för Svenska Rovdjursföreningen i Gävleborg

Annons

Annons

Till toppen av sidan