Annons

Annons

Annons

Annons

Älvkarleby

Två unga personer dog under samma dygn på vårdboende

Två unga personer mellan tjugo och trettio år avled under samma dygn på ett vårdboende i Älvkarleby. Polisen misstänker inget brott.

Text: 

Natten mot torsdagen larmades ambulans till ett vårdboende i Älvkarleby där man påträffat en livlös person.

Polisen kallas till platsen och man konstaterar att personen är avliden. Man misstänker i nuläget inget brott och inleder en polisiär dödsfallsutredning.

– Det kan komma att ändras under utredningens gång beroende på vad utredningen visar, säger Jonas Eronen, presstalesperson på Polisen i region Mitt.

Annons

Annons

Bild: Simon Larsson

Vid 09-tiden på morgonen samma dygn larmas polisen till samma boende då man återigen anträffat en livlös person. Denne konstateras avliden och polisen inleder även här en polisiär dödsfallsutredning utan misstanke om brott.

På en av de avlidna personerna har man hittat misstänkt narkotika som man beslagtagit för att undersöka. En separat anmälan har upprättas gällande narkotikabrott.

Kropparna ska nu genomgå en rättsmedicinsk undersökning för att man ska få svar på vad båda de här personerna har dött av.

– Det är allvarligt, det är två relativt unga personer som är döda och det sker på samma adress på vårdboendet, säger Eronen.

Annons

Annons

Till toppen av sidan