Annons

Annons

Annons

Insändare
Man kan förstå att många misströstar

Magdalena Andersson har sagt upp sig, nu är det dags för nya krafter att ta tag i alla problem. Det finns ingen hejd på problemen just nu, utöver inflationen och skyhögt elpris kan vi vänta oss saftig räntehöjning och som grädde på moset rasar kronans värde. Problem är till för att lösas hörde jag Kristersson säga, så det är väl bara att sätta igång.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det gäller att ta ett helvete i taget sa Olof Palme, men vilket problem ska tacklas först? Utöver vad som påverkar invånarnas ekonomi och levnadsvillkor har vi ju krisen inom vården och den växande kriminaliteten att hantera. Folk som kan bli poliser verkar det vara ont om, inom vården handlar det om vilka som vill utsätta sig för att bli illa behandlade av odugliga kommun- och regionpolitiker.

Annons

Partiledarna Magdalena Andersson (S) och Ulf Kristersson (M) under talen efter valkvällen.

Bild: TT

Annons

Man kan förstå att många misströstar, det här var ingenting som de väntat sig skulle hända. Det trodde säkert inte heller våra gamla politiska partier eller många kommun- och regionledningar. Valet rörde verkligen om i köttgrytan och flera som varit med länge får lämna plats åt andra.

På sätt och vis är det som hänt ett sundhetstecken, folk har slutat gnälla och visat vem som bestämmer istället. Folkviljan som inte våra politiker brytt sig om, har nu visat var skåpet ska stå. Antagligen är det bara början när så många sett att det verkligen går att få till en förändring. På gott eller ont kommer att visa sig.

För svenska folket är det som händer en nyttig läxa att man vet vad man har, men inte vad man får. Barn till föräldrar som tidigare gett frikostigt med fickpengar får också lära sig pengars värde. Vill de ha mat i magen får de finna sig i att dra in på nöjen.

Med den räntehöjning som kommer tillika med det höga elpriset, finns risken att många inte kommer att klara av sina fasta utgifter. Det blir nästa huvudvärk för regeringen. Vart ska alla de familjer som tvingas lämna sina hus och bostäder ta vägen? Tänker regeringen låta dem bo på gatan?

Har en känsla av att Magdalena Andersson kan tacka sin lyckliga stjärna för valförlusten. Hon kan nu lugnt se på när regeringen sliter sitt hår för att få vårt land fungera. Vem var det som vann på att valet slutade som det gjorde? Egentligen.

Sven-Erik Hemlin

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan