Annons

Annons

Annons

Hemlingby

Nya passager ska öka säkerheten i Hemlingby

Det ska byggas nya passager som ska öka säkerheten för gång-och cykeltrafiken i Hemlingbys handelsområde. Arbetet påbörjas 3 oktober.

Text

Den nya gång-och cykelbana som byggs mellan parkeringen intill Ica Maxi och Grafikergatan via baksidan av bland annat Systembolaget och Lekia pågår för fullt.

Den tredje oktober påbörjar man en nya etapp i bygget och ska börja arbetet att bygga nya hastighetssäkrade passager vid rondellerna vid Ingenjörsgatan och grafikergatan.

– I och med passagerna möjliggör vi för alla gående och cyklister i området att på ett säkert och enkelt sätt ta sig över den stundtals hårt trafikerade Ingenjörsgatan. Passagerna blir viktiga för alla barnfamiljer i området och för de elever som ska börja i Hemlingborgs nya skola, säger Per Enkvist, projektledare på Gävle kommun i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Arbetet beräknas hålla på i cirka fyra veckor med start tredje oktober. Samtidigt kommer man även lägga nya asfalt i cirkulationsplatsen.

Det kommer att påverka trafiken och trafiken kommer att behöva ledas om.

Se nedan hur trafiken kommer ledas om.

Fakta

Så påverkas trafiken

• All motortrafik till och från Ica Maxi, Dollarstore, Systembolaget med flera hänvisas till Ingenjörsgatans norra in- och utfart, närmast Toyota

• All motortrafik till och från Biltema, Jula och City Gross hänvisas till Geodetgatan förbi Max och Ingenjörsgatans södra del

• Varutransporter till Systembolaget, Lekia, Blomsterlandet med flera via Grafikergatan berörs inte av avstängningen

• All motortrafik till bostadsområdet Södra Hemlingby och Hemlingborg hänvisas till Geodetgatan

• Linje 4 som trafikerar Ingenjörsgatan och linje 14 som trafikerar Södra Hemlingby leds tillfälligt om via Geodetgatan och vänder vid Ingenjörsgatan via cirkulationsplatsen närmast Biltema.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan