Annons

Annons

Annons

Gävle

Annelie Karlsson hyllar systerskapet

Text: 

Det här är en recension.Analys och värderingar är skribentens egna.

Det finns en dansant rörelse i Annelie Karlssons kvinnoporträtt, som hon just nu visar på Little Art Cakery på Alderholmen. Nästan som om kvinnorna är på väg att dansa ut ur bilden.

"Upplyst" av Annelie Karlsson.

Bild: Kristian Ekenberg

Annons

Motiven är sig lika från när hon ställde ut på Galleri Brynästorget för ett år sedan. En kör av kvinnor, är man frestad att skriva, fast det är inte riktigt sant. De säger inte mycket, deras anleten är blanka. I den mån som de kommunicerar är det med kroppsspråket.

Annons

Annelie Karlsson har berättat att hon vill måla en hyllning till de medsystrar som ger henne styrka i livet.

I hennes måleri är det som om de kvinnliga gestalterna tar form ur abstrakta färgsjok. En klänning skulle kunna vara tillverkad av moln. Här och var har konstnären adderat textila inslag till målningarna.

Stämningen är fridfull. Att kvinnorna saknar anletsdrag bidrar till att det kan bli lite väl svävande och svalt. Därför kommer "Upplyst" in som en välbehövlig motbild. En lite köttigare bild med en kvinnogestalt som skrevar mot betraktaren i skarp kontrast till de mer änglalika varelserna som omger henne.

Annelie Karlsson har gått i tre år på Konstskolan i Gävle och hennes utställning finns att se till och med 9 oktober på Little Art Cakery.

Annelie Karlsson visar ett måleri som är en hyllning till systerskapet.

Bild: Kristian Ekenberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan