Annons

Annons

Annons

Gävle centrum

Dottern till Gävlevinnaren tävlar i nya Robinsonsäsongen

Gävlebördiga Greta Pierre, 23, är en av deltagarna i den kommande säsongen av Robinson på TV4 som får premiär 9 oktober. Hon är dotter till Ellenor Pierre som vann 2009.

Text: 

Visst fick Greta Pierre höra mycket om när mamma Ellenor Pierre, 48, vann Robinson på TV4 den 30 maj 2009. Då var Greta Pierre 10 år.

– Jag var otroligt stolt. I en liten stad så märktes det ju ännu mer också. Och jag är ännu mer stolt över henne nu när jag har gjort det själv, berättar hon på telefon från Stockholm där hon bor sedan fem år.

Det var stärkt av mammans vinst som hon själv sökte till programmet.

– Jag har länge haft en dröm om att vara med.

Greta Pierre ligger precis två år mittemellan systrarna Wera och Beata Pierre som alla tre är döttrar till Ellenor Pierre, vinnare av Robinson 2009. Bild: Linus Bokhesius/TV4

Greta Pierre är född 1998, det vill säga samma höst som den andra svenska säsongen sändes, då på SVT. Sedan dess har programmet utvecklats till mindre snack, fler tvister och större fokus på hinderbanor och tävlingar.

Annons

Annons

Överlag verkar inte Greta Pierre ha någon oro över vad som kommer att visas i tv och uppger att det var kul att vara med.

– Jag är envis, det kommer man se mycket av. Jag går in för att jobba och vinna. Kanske var jag lite för kaxig i början, men jag är också snäll och rak. Jag är väldigt ärlig överlag så jag tycker jag kan stå för allt jag gör i programmet.

Deltagarna i Robinson 2022 som också är den 22:a säsongen som har gjorts i Sverige. Gävlebördiga Greta Pierre är tvåa från vänster, ståendes. "Jag hoppas alla kollar nu. Det är otroligt roliga personer med i årets säsong. Jag bondar nog lite med alla men lite extra med några, vilka kommer ni att få se", säger hon. Bild: Linus Bokhesius/TV4

Säsongen spelades in i början av april under omkring sju veckor som kommer att sändas under tio veckor med start på TV4 och TV4 Play söndag 9 oktober. Det har med andra ord varit en lång tid av hemlighetsmakeri för Greta Pierre.

– Det har varit jättejobbigt att hålla det hemligt. Först var det en så himla lång process att komma med i programmet och sedan var jag tvungen att hålla det hemligt för vänner och kollegor. Jag fick ljuga för vänner och bekanta om att jag skulle åka på en hitta mig själv-resa i Asien och det roliga är att alla gick nästan på det - så det är uppenbarligen så flummig mina vänner tycker att jag är, säger hon med ett skratt.

Speciellt flummig kan vi nog inte anklaga Greta Pierre för att vara. Hon började plugga till byggingenjör på Kungliga Tekniska Högskolan direkt efter studenten i Gävle och jobbar i dag som arbetsledare på ett bygge i Stockholm för det stora byggföretaget JM. Byggandet ligger i generna då hennes pappa Fredrik Pierre driver Gävleföretaget Pierre Entreprenad i Gävle AB.

Annons

Pierresläkten har vi kunnat läsa om lokalt med kaféet Bagarstugan som hennes farfar Sune driver med sin fru Sonja Pierre. Egenföretagandet går som en röd linje i släkten.

Annons

Som personlig ägodel tog hon en ullfilt.

– Mamma hade sagt att det värsta var kylan på Malaysia, men i stället var det väldigt varmt när jag var där så jag sov mer på filten eller använde den till annat. Jag ville ha med en sovsäck med insektsnät men det fick jag inte för att det var en för "bra" grej.

Ellenor Pierre vann Robinson 2009. Nu är det dottern Gretas tur att delta i tävlingsprogrammet.

Nytt för årets säsong är att Petra Malm, känd från Elitstyrkans hemligheter är programledare. Sedan även segmentet Gränslandet, dit tre kvinnliga deltagare som åkte ur på grund av covid förra säsongen får återvända.

– Det var ju ingen positiv nyhet när man var där, konstaterar Greta Pierre.

Hur vältränad var du när du gick in i produktionen?

– Jag har ganska bra grundkondition och fysik men livet kom emellan lite och just när jag åkte till Malaysia var jag bara relativt tränad. Jag hade nog ett mer tränat pannben än kropp.

Vad gör du om du vinner den halva miljonen?

– Då kommer jag bjuda mina systrar på en väldigt stor resa. Vi gillar äventyr så det blir kanske Bali eller Maldiverna, att åka runt lite. Mina systrar betyder allt för mig.

Kommer du flytta tillbaka till Gävle någonsin?

– Man ska aldrig säga aldrig men i nuläget finns det inte i tankarna. Men kanske kommer jag hem för att jobba på Pierre i framtiden, säger hon och syftar alltså på pappans byggföretag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan