Annons

Annons

Annons

Insändare
Bestraffning utan rehabilitering är inte en lösning

Det pratas mycket om förebyggande arbeten för att återfå kontrollen på den ökade kriminaliteten och det gatuvåld som sprids på Sveriges gator. Vad gör vi egentligen för att inkludera dessa människor?

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Är det förebyggande arbete när man använder sig av bestraffning, stigmatisering och segregation för att sedan beskylla dessa människor att de inte kan förändras. Hur kan en människa lära sig att leva ett liv genom att använda sig av metoder som är en riskfaktor för dem och sedan kalla det för förebyggande arbete.

"...men längre fängelsestraff är ingen hållbar lösning på att få bort kriminaliteten."

Bild: TT

Annons

Annons

Förebyggande arbete bör syfta till att ge de här människorna en annan möjlighet. Det har varit mycket prat om valet och politikernas åsikter om längre fängelsestraff. De har en poäng där, man vill få bort dem som begår brott från våra gator vilket är rätt och logiskt. Följdfrågan blir då vad gör längre fängelsestraff för skillnad om inte människorna får den hjälp till rehabilitering under fängelsestraffet som de behöver. Programmen som erbjuds på anstalter, har de rätt människor bakom dem som kan framföra dessa program rättvist. Längre fängelsestraff är nödvändigt då Sverige har milda straff för grova brott, men längre fängelsestraff är ingen hållbar lösning på att få bort kriminaliteten.

Bestraffning utan rehabilitering är inte en lösning på vårt stora problem. Om man inte läker från det som sårat en kommer man blöda på folk som inte skar en. Det är av stor vikt att hjälpa dessa människor att läka för att inte de ska bli en ond ohanterlig cirkel. Förebyggande.

Frida

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan