Annons

Annons

Annons

Avstängda Brynässpelarna

Så straffas spelarna av Brynäs efter tv-bilderna

Två Brynässpelare från damlaget sågs på bortasektionen med Örebrotröjor och Örebrohalsdukar på herrrlagets match.

En av dem pekade dessutom finger mot hemmapubliken.

Nu stängs båda spelarna av.

Text: 

Anna Brenkle, 16, och Stina Sandberg, 17, är nya i Brynäs damlag. De kom båda till Brynäs från moderklubben Örebro.

När herrarna på tisdagen mötte just Örebro syntes de båda iklädda Örebrokläder hejande på sin moderklubb.

Dessutom pekade Sandberg finger mot hemmaklacken.

Detta dagen innan den egna hemmapremiären.

Nu agerar Brynäs.

”Om man agerar på ett olämpligt sätt följer också konsekvenser. Båda har misskött sig men vi ser också att deras beteenden under tisdagskvällen har skiljt sig åt. Vi som organisation vill vara en plats där människor får utrymme att växa, där det är accepterat att göra misstag och att lära sig. Vi har också tagit i beaktning spelarnas unga ålder. Därför kommer en spelare att stängas av från matchspel med Brynäs IF i två veckor och en spelare stängas av från matchspel i fyra veckor.” skriver Brynäs på sin hemsida.

Annons

Annons

– Vem som har fått vilken avstängning behåller vi internt. Det är inget vi vill gå ut med, säger Brynäs kommunikationschef Martin Löf Nyqvist.

Här syns Stina Sandberg och Anna Brenkle på bortastå med Örebrohalsdukar. Bild: Skärmdump från C More

Vidare kommenterar Brynäs klubbdirektör Håkan Svedman spelarnas agerande:

– Om man representerar Brynäs IF förväntar vi oss att man stolt bär vårt klubbmärke och under sin tid här agerar på ett professionellt sätt. Dessa spelare har visat på dåligt omdöme och de har informerats om att beteendet inte är acceptabelt. De är också själva väldigt ångerfulla kring det som hänt, säger han till klubbens hemsida och fortsätter:

– Båda spelarna är en del av Brynäs IF och för oss är det viktigt att de båda känner en del av den gemenskap och sammanhållning som vi vill ska genomsyra vår förening så den vill vi inte ta ifrån dem. Däremot kommer de inte att få spela matcher under en tid och det ser vi som en lämplig konsekvens för deras agerande.

Båda spelarna missar alltså kvällens hemmapremiär mot SDE.

– Vi har pratat med spelarna, deras familjer och med deras lagkamrater. Alla är införstådda med det som hänt och att så här gör man inte i Brynäs IF. De har bett om ursäkt för sitt agerande och är väldigt ångerfulla. De är helt med på att de har betett sig på ett sätt som vi inte accepterar, säger Brynäs tränare Filip Eriksson till klubbens hemsida.

Håkan Svedman.

Bild: Markus Boberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan