Annons

Annons

Annons

Hamrånge

Attackerade man med hammare efter dispyt om hög musik – döms för misshandel

Två män stod på varsin balkong och tjafsade om att den ena mannen spelade hög musik i sin lägenhet. Detta ledde till att en av männen blev slagen med en hammare.

Text: 

Det var i slutet på maj förra året som händelsen inträffade i Norrsundet.

En man i 25-årsåldern och hans flickvän hade under kvällen bett en man i 50-åsåldern i lägenheten intill att skruva ner eller stänga av musiken i sin lägenhet. Först fördes en konversation om detta via textmeddelanden och senare träffades de två männen ute på lägenheternas balkonger där diskussionen fortsatte.

Annons

Den yngre mannen sa bland annat "var inte så kaxig" till den äldre mannen, som inte orkade diskutera mer och valde att gå in igen.

Annons

Efter en stund knackade det på dörren till den äldre mannens lägenhet och när han öppnade stod den yngre mannen utanför med en hammare i handen. Mannen blev då slagen flera gånger i magen samtidigt som han försökte försvara sig med ett brytjärn som hängde som prydnad på väggen i hallen, och sa "ut härifrån", innan den yngre mannen gick därifrån. Mannen i 50-årsåldern behövde inte uppsöka läkarvård men blödde från en sårskada på handen.

Mannen i 25-årsåldern döms nu till skyddstillsyn för misshandel. I och med att angreppet inte medfört några större skador med alltför påtaglig smärta hos den äldre mannen bedöms inte misshandeln som grov.

Bild: Arkivbild

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan