Annons

Annons

Annons

Insändare
Cheferna vet nog inte vad de pratar om

Katarina Sörman, distributionsutdelningschef Postnord försöker motivera varför de inte kan ha fasta utdelningsdagar. Skälet ska vara att de då inte uppfyller kravet om utdelning senast två vardagar efter inlämning.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag var tvungen att läsa flera gånger i tron att jag inte förstod vad jag läste, men insåg till slut att det nog är Postnords chefer som inte vet vad de pratar om. Ponera att jag skickar ett brev på en måndag och mottagaren har utdelning tisdag och torsdag den veckan. Ofta delas det då ut på torsdagen. Samma sak om jag skickar på tisdagen och mottagaren har utdelning måndag, onsdag och fredag den veckan. Troligtvis kommer det då fram på fredagen.

Annons

Annons

"Eller så blir jag tvungen att skicka med dyrare tjänst och det är väl kanske det som är själva poängen med hela den här cirkusen."

Bild: TT

Vad Postnord än säger så är detta min erfarenhet och jag skickar mycket brev till kunder. Om Postnord sedan kallar sitt system varannandagsutdelning eller har fasta utdelningsdagar spelar liksom ingen roll. Jag som kund får ändå alltid kolla när mottagaren har utdelning och anpassa mig efter det så att det är två dagar mellan avsändande och önskat mottagande av brevet.

Eller så blir jag tvungen att skicka med dyrare tjänst och det är väl kanske det som är själva poängen med hela den här cirkusen. Att kunder ska välja att betala 40-50 kronor extra för att försäkra sig om att brevet kommer fram som utlovat för normalbrev. Eftersom Postnord ändå inte delar ut brev inom två dagar så kan ni väl sluta låtsas att det skulle göra någon skillnad om man bytte till fasta utdelningsdagar.

Erfaren och luttrad kund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan