Annons

Annons

Annons

Umeå FC–Sandvikens IF

Sandvikens skyttekung tillbaka: ”Det kändes som att jag fick ett högt straff”

När Sandviken ska möta Umeå har skyttekungen Naeem Mohammed äntligen "suttit av sitt straff", han fick totalt fyra matchers avstängning efter skallningen i derbyt mot GIF.

– Jag menade det inte, det där var inte ett bra beslut men jag lär mig och det är det viktigaste, säger han.

Text: 

När derbysegern och även förstaplatsen i ettan norra höll på att rinna Sandviken ur händerna i derbyt mot Gefle såg Sandvikens skyttekung Naeem Mohammed rött och skallade Oscar Lundin på tilläggstid.

För detta stängdes han direkt av en match, fick ytterligare en match för att han dragit på sig ett gult kort i samma match som var hans tredje varning – och dessutom stängdes han av ytterligare två matcher senare efter disciplinnämndens dom.

Men nu är han alltså tillbaka från avstängningen igen.

– Jag ser fram emot att spela och det känns kul, säger skyttekungen på bussen med laget på väg upp till Umeå.

Naeem Mohammed är tillbaka och vill försöka kompensera målmässigt för de matcher han varit avstängd. "Jag ska göra mitt bästa", säger skyttekungen.

Bild: Stisse Åberg

Annons

Annons

Han tycker själv att fyra matcher var för mycket.

– Det kändes som att jag fick ett högt straff. Jag trodde att jag skulle få tre, fyra var mycket tycker jag.

Han är ångerfull över sitt agerande och har sett det i efterhand och satt perspektiv på händelsen.

– Det var inte min intention att skalla honom. Men det händer så mycket och känslorna är ännu starkare i en derbymatch. Det blev en läropeng för mig. Jag hann inte tänka, och efter att jag gjort det var det redan försent. Jag menade det inte, det där var inte ett bra beslut men jag lär mig och det är det viktigaste

Sedan han missat några matcher nu har GIF:s Leo Englund kommit upp på samma antal mål, 18 och delar förstaplatsen i skytteligan. Dessutom har egna lagkamraten Jabir Ali öst in mål i hans frånvaro och skuggar på 16.

–Äsch, hade jag inte varit avstängd hade jag också gjort fler mål. Det är sånt som händer, nu är jag tillbaka och hoppfull att jag kan fortsätta producera och hjälpa mitt lag. Jag bryr mig inte allt för mycket.

– Dessutom har Jabir gjort det otroligt bra när jag varit borta. Han har gjort många och viktiga mål för laget. Flera har klivit fram. Vi är ett otroligt bra lag och kvalitén är så hög att jag har inte behövt oroa mig för att jag har varit borta.

Naeem Mohammed är tillbaka efter totalt fyra matchers avstängning.

Bild: Stisse Åberg

Annons

Dessutom har avstängningen kommit lägligt, Mohammed har haft en lättare skada.

Annons

– Vissa gånger har det varit frustrerande att titta på och inte kunnat hjälpa. Andra gånger har det varit bra för jag har haft ont i ett ben. Men tack vare avstängningen har jag har jag kunnat vila och fokuserat på att komma tillbaka igen. Jag behövde ändå vila.

Hur mår du nu då?

– Nu är det bra igen.

Sedan Eldar Abdulic tog över har Sandviken bara förlorat en match. Detta har tagit dem tillbaka till kvalplatsen, som de endast innehar tack vare bättre målskillnad än Vasalund.

– Det betyder otroligt mycket. Vi förlorade lite för mycket men nu är vi tillbaka på kvalplats. Det ger ett självförtroende till hela laget att vi kan säkra den här kvalplatsen. Det är otroligt viktigt att vi kan behålla den här positionen. Men Umeå borta är en svår match och vi ska göra vårt bästa för att ta tre poäng. Vi får inte tappa den här kvalplatsen igen.

Sporten livesänder Sandvikens match mot Umeå på lördag 16.00.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan