Annons

Annons

Annons

Ishockey

Ursäkta röran – Strömsbro bygger om: ”Tänker yngre för framtiden”

Tunga rutinerade namn har lämnat Strömsbro IF.

Därför har sportchefen Johan "Gnidan" Wennberg fått bygga om laget.

– Nu har vi medvetet tänkt att vi bygger lite yngre för framtiden, säger han.

Text

Gnidan på plats i iskalla Testebo för att kolla på träningen.

Bild: Karin Johansson

Annons

I söndags inledde Strömsbro sin fjärde raka säsong i hockeyettan med en skön 5–1-seger på bortaplan mot Segeltorp.

Nu väntar hemmapremiär mot Nyköping för det lag som är litet av ett nybygge.

– Det är en föryngring som skett och det är väl lite både och för oss. Vi är väldigt skridskostarka i år och det är många som vill ta kliv i sin egen hockeykarriär och även ta det här laget uppåt. Det är bra tryck på träningarna, säger sportchefen Johan ”Gnidan” Wennberg och fortsätter:

– Sen går det inte att bortse från namnen vi tappat, säger han medan han blickar ut över isen.

Namnen är bland annat Stefan Söder, Nicklas Strid, Martin Naenfeldt och Erik Broman. En rutinerad kvartett som antingen slutat eller valt att varva ned i trean.

Annons

– Nu måste vi se till att fördela poängen. Jag har alltid byggt en i mitt tycke en "superlina". Nu har vi tänkt om lite och har istället fyra bra kedjor där alla måste vara med och bidra, säger han.

Annons

Att tänka så lokalt som möjligt i sina spelarförvärv har alltid varit Strömsbros strategi. Men när det under tidigare säsonger handlat om lite äldre spelare som vänt hem, har Gnidan nu tänkt om även här.

– Nu har vi medvetet tänkt att vi bygger lite yngre för framtiden. Vi har fått tillbaka Adam Dahlström, 20, till exempel, som för övrigt ser jättespännande ut. En riktigt bra tvåvägscenter, säger Gnidan och fortsätter:

– Det är egentligen så vi velat bygga laget hela tiden, men det har inte riktigt blivit som jag har tänkt varje år med våra hemvändare. De har redan varit ute och testat på. Och känslan var att när de kom hem så ville de inte riktigt lika mycket som jag och föreningen ville, säger han.

Samtidigt poängterar han att det varit underbara killar att ha med.

– Men jag tror ändå man måste bygga lite yngre för att få spelarna att växa med det här.

Adam Dahlström är hemma i moderklubben igen.

Bild: Stisse Åberg

William Eriksson har redan testat på spel i ettan som här med Tranås i fjol.

Bild: Peter Gustafsson

Därför är han nöjd över att ha knutit till sig William Eriksson, 20, från Brynäs J20. Men som redan testat på spel i ettan under sin sejour i Tranås.

– Han ser väldigt fin ut. Lugn och trygg back med bra första pass. Kommer alltid ut med pucken ur hörnorna. Ruggigt stabil. Underbar att ha i laget. Slarvar inte någonting egentligen.

Annons

Annons

– Sen måste man nämna Olle Hellström, fostrad i Hedesunda och med tv-puckssilver och U16-silver med Brynäs. En duktig back som jag tror kommer bli ett utropstecken i år.

Förutom de nya namnen på backsidan har Strömsbro även ett helt nytt målvaktspar i form av Victor Eriksson, 24, och Oskar Spinnars Nordin, 20.

Här hade Strömsbro förhoppningar på att Alexander Sahlin, som flyttat hem till Gävle igen, skulle kunna vara ett alternativ. Men av olika skäl gick det inte att lösa.

– Plus att jag kom tidigt i kontakt med Victor som spelat många år i hockeyettan och som är en jätteduktig målvakt, högerplock för övrigt.

– Sen fick jag väldigt goda vitsord om Oskar som spelat borta i amerikanska juniorligan. En ung målis som vill framåt och som varit på en ganska hög nivå och hittills har det sett bra ut. Han har till och med hållit en nolla, säger Gnidan och skrattar till lite.

– Jag vet inte när Strömsbro gjorde det senast, vi vinner oftast våra matcher med 8–5.

Nya målvaktsduon, Victor Eriksson och Oskar Spinnars Nordin.

Bild: Karin Johansson

Det blir som sagt fjärde året för Strömsbro i ettan nu. En resa som började i division 3 och som ännu inte nått sin kulmen, väl?

– Vi har något riktig spännande på gång. Samtidigt har det väl stagnerat lite. Vi tar fortfarande kliv, men det är små kliv. Man får kämpa så mycket med allt, arena och vad det är. Så jag har fått stilla mig lite när det gäller allsvenska mål och så.

– Vi försöker göra det så bra vi kan runt omkring för spelarna med tanke på hur vi har det här på Testebo. Men målsättningen är ändå i slutändan allsvenskan. Det kommer det vara så länge jag är här, avslutar Johan "Gnidan" Wennberg.

Omgång 2 hockeyettan östra – Strömsbro IF–Nyköpings SK, nedsläpp 19.00 Testebo.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan