Annons

Annons

Annons

Svenska cupen 2022

Efter SAIK:s skräckhelg – så är läget med drabbade spelarna

Det blev ett omtumlande slut för SAIK i svenska cupen. Två allvarliga skador överskuggade förlusten i finalen.

Här berättar tränaren Jocke Forslund hur läget är med de båda spelarna.

Jocke Forslund hade svårt att komma till ro under söndagskvällen efter de allvarliga skadorna.

Bild: Peter Axman

Annons

Det blev sent innan SAIK-tränaren Jocke Forslund kom i säng efter hemkomsten från Lidköping. Inte var det helt enkelt att somna heller efter de båda skräckskadorna som först drabbade Alfred Rustas i semin och sedan Daniel Mossberg i finalen av svenska cupen.

– Man är glad att det gått bra med pojkarna. Det här var jäkligt annorlunda. Det är såna små marginaler. Man brukar prata om sådant när det handlar om idrott, men här ser man även att livet är skört, säger Forslund och fortsätter:

– Två väldigt våldsamma olyckor där konsekvenserna kunnat blivit värre. Det är så hårfint.

– Det var bra att vi hade all den där tiden i bussen hem så vi kunde prata igenom det. När man varit med om en gemensam upplevelse, kan det var skönt att prata om det med personer som varit med om samma sak, säger SAIK-tränaren.

Annons

Annons

Den första av de otäcka skadorna kom i semifinalen mot Västerås när Alfred Rustas fick en skridskoskena över armen.

Efter att ha blivit ihoplappad på sjukhuset igår söndag, opererades Rustas under måndagen. Där har Jocke Forslund ännu inget besked om hur det gått att ge.

– Det var saker de behövde greja till lite. Men det var tur att det var mitt på underarmen. Där finns det lite att ta av så att säga. Hade det varit längre ned mot handleden hade det kanske varit värre. Där finns ju de viktiga kärlen och framförallt pulsådern.

Alfred Rustas har opererats under måndagen.

Bild: Christoffer Million

Här vill Forslund hylla VSK:s libero Rasmus Sjöström. Han reagerade instinktivt och åkte omedelbart fram till Rustas och satte tryck på såret.

– Han var jätteduktig och var snabbt framme! Sen var läkarna också snabbt på plats och jobbade jättebra. Det blev ett jättebra omhändertagande, säger Forslund.

Alfred Rustas kom dock tillbaka till arenan efter omplåstring i tid för att hinna se finalen mot Villa.

Men en kvart in i den så kom nästa smäll. Och en rejäl sådan. Rutinerade Daniel Mossberg krockade otäckt med Alexander Härndahl och blev liggande.

– De som stod närmast tyckte det var fruktansvärt otäckt att se honom tappa medvetandet på det sättet, säger Forslund som hade full förståelse för att det idrottsliga fick komma i andra hand.

Annons

Nu får Daniel Mossberg följa hjärntrappan

Bild: Peter Axman

Annons

Daniel Mossberg mår dock relativt bra efter omständigheterna. Forslund och den rutinerade liraren har haft kontakt under måndagsförmiddagen.

– Han är trött och sliten och har en kraftig hjärnskakning.

Med tanke på hur länge Daniel Mossberg varit med så är det något förvånande att han inte haft någon hjärnskakning tidigare.

– Ja, för han har ju sådan spelstil, är orädd ute på isen.

Tur i oturen för både Mossberg och SAIK.

Nu får han följa den så kallade hjärntrappan under övervakning av SAIK:s lagläkare.

– Vi får se hur lång tid han blir borta. Men man är mest nöjd över att det gått hyfsat bra ändå.

Med båda dessa skador blir en tunn SAIK-trupp ännu glesare. Men tal om ersättare, så långt har inte Forslund tänkt än.

– Nä, vi behöver veta hur det blir först. Vi är 13 seniorer vilket känts bra och så ungdomarna på det. Men vi är känsliga skademässigt, framförallt om det blir långtidare, säger Jocke Forslund.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan