Annons

Annons

Annons

Älvkarleby

Märkligt sabotage mot lyktstolpar: "Förvånar oss"

Under den senaste veckan har det utförts flera sabotage mot lyktstolpar i Älvkarleby och Skutskär.

– Det är ren illvilja, säger Fredrik Eriksson Svens, teknisk chef i Älvkarleby kommun.

Polisen är dock av annan åsikt och har lagt ner utredningen.

Text: 

Under den senaste veckan har det utförts flera sabotage mot lyktstolpar i Skutskär och Älvkarleby. Bild: Älvkarleby kommun.

Annons

Felanmälningarna började strömma in till kommunen under förra helgen. De gällde alla samma sak, att någon skruvat loss luckor till lyktstolpar och tagit bort skyddsporslin för säkringar. Sabotaget har förekommit runt om i hela kommunen, både i Skutskär och Älvkarleby.

– Jag har ingen exakt siffra men det är relativt många. Felanmälningarna kommer in titt som tätt, säger kommunens tekniska chef, Fredrik Eriksson Svens.

Annons

Annons

– Det finns inget av värde i dem som koppar eller något utan det är ren illvilja, säger Älvkarleby kommuns tekniska chef, Fredrik Eriksson Svens. Bild: Älvkarleby kommun

Motivet till skadegörelsen är dock oklart. Ingenting ska ha stulits ur lyktstolparna.

– Det är något nytt och det förvånar oss. Det finns inget av värde i dem som koppar eller något utan det är ren illvilja. Det krävs specialverktyg men ändå får de upp säkringen så vi vet inte hur de beter sig.

Händelserna polisanmäldes av kommunen i förra veckan. Polisens bedömning är däremot att det inte förekommer någon våg av skadegörelse. Deras bild är istället att lyktstolparna skadats under hela året och att de kan ha skadats i samband med snöröjning.

"Anmälningarna är direktavskrivna och förundersökningen är stängd", skriver polisens presstalesperson Jonas Eronen i ett mejl till tidningen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan